Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Takeuchi Benelux voegt twee nieuwe modellen toe

Takeuchi Benelux voegt twee nieuwe modellen toe

Takeuchi heeft de TB395W en TB350R aan het assortiment toegevoegd. De TB395W is de opvolger van de immens populaire TB295W. De TB350R is een vijf tons binnendraaier en vormt een goede aanvulling op de binnendraaier reeks die Takeuchi Benelux aan het uitbreiden is.

De machines waren in Juni al te bewonderen en uit te proberen op de TKD. Uiteraard gaan ze ook mee naar de MatExpo in September. 

Takeuchi TB395W

De enige mobiele graafmachine van Takeuchi was al jarenlang de TB295W. Dit populaire type wordt nu vervangen door de TB395W. Aan de buitenkant zijn de verschillen tussen de twee types niet enorm, maar onderhuids zijn de verschillen zeer duidelijk merkbaar. Deze verbeteringen zorgen voor een graafmachine met een enorm hef- en graafvermogen en een ongekend comfort voor de machinist.

De machine is voorzien van:
-Een volledig nieuw interieur met 8 inch touchscreen monitor en jog dial knop.
-Luchtgeveerde stoel met hoge rugleuning, hoofdsteun, meeverende joysticks en stoelverwarming.
-Automatische airconditioning.
-Vier hydraulische extra functies.
-Multifunctionele joysticks waarmee het aansturen van de hydraulische extra functies, de verstelcilinders, de boom swing cilinder, het dozerblad en de radio mute knop mogelijk is. 
-Nieuw remsysteem op de vooras, waardoor de machine tijdens het werken volledig stil staat
-Cruise control (ook bij lage snelheden).
-Vierwielbesturing voor een nog flexibelere inzet op bouwplaatsen (optioneel).

Takeuchi TB350R

De TB350R is een 5 tons binnendraaier. Dit nieuwe type beschikt over een ruime en comfortabele cabine die qua grootte vergelijkbaar is met de conventionele TB250-2. De TB350R is ook ontzettend stabiel, ondanks de kortere achterzijde. Door een slimme constructie is het zwaartepunt optimaal gepositioneerd waardoor je fijn kunt werken zonder je druk te maken over de stabiliteit van de machine.

Verder is dit type is voorzien van:
-Drie hydraulische extra functies.
-7 inch touchscreen monitor en jog dial knop.
-DAB+ radio incl. handsfree bellen.
-Opklapbare rijpedalen.
-Brandstofvulpomp met automatische afslag en oprolmechanisme.
-Airco (optioneel).

Voor beide nieuwe types geldt dat service en onderhoud eenvoudig uit te voeren is. Dit komt door de motorkap die middels gasveren ver geopend kan worden. Alle componenten van de motor en het hydraulisch systeem zijn goed bereikbaar.

 

Voor meer informatie: Takeuchi Benelux