Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steinexpo 2023: Liebherr

Steinexpo 2023: Liebherr

Liebherr zal op Steinexpo 2023, van 23 tot 26 augustus 2023, vertegenwoordigd zijn met meer dan tien machines uit de productsegmenten grondverzet en mijnbouw. Naast de producten die statisch worden tentoongesteld en gepresenteerd in liveshows, zal de aanwezigheid van Liebherr vooral gericht zijn op alternatieve aandrijvingen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Verschillende rupsgraafmachines, een knikdumper, de grootste wiellader van Liebherr en andere wielladermodellen, bulldozers en een mijnbouwgraafmachine zullen te zien zijn op de hoofdstand van Liebherr, die ongeveer 1.200 vierkante meter beslaat.

Voor Liebherr is Steinexpo al jaren een belangrijke vakbeurs in de sector grondverzet en steengroeven. Ook dit jaar zal de groep ongeveer 50.000 bezoekers in Homberg, in Midden-Duitsland, inzicht geven in de producthighlights en oplossingen voor steengroeven en mijnen. Zo zullen de productsegmenten grondverzet en mijnbouw een highlight presenteren, de TA 230 knikdumper, evenals andere machines voor grondverzet in de ontginningsindustrie en een mijnbouwgraafmachine van 100 ton. In de grootste basaltgroeve van Europa kunnen veel van deze machines tijdens dagelijkse liveshows in een echte werkomgeving aan het publiek worden gedemonstreerd .

Op het gebied van nieuwe technologieën zal Liebherr op de beurs alternatieve aandrijvingen centraal stellen. Als onderdeel van zijn technologieneutrale aanpak zal Liebherr op de beurs inzicht geven in en vooruitkijken op verschillende aandrijfconcepten: van de conventionele verbrandingsmotor tot aandrijvingen op basis van waterstof en elektrische aandrijvingen. Daarnaast zal digitalisering op het gebied van grondverzet- en mijnbouwmachines, bijvoorbeeld door digitale hulpsystemen of virtuele productsimulaties, een grote rol spelen.

Alternatieve aandrijftechnologieën voor de mijnbouwindustrie

Op de beurs presenteert Liebherr onder meer haar werk aan elektrische en op waterstof gebaseerde aandrijvingen specifiek voor het gebruik van machines in de mijnbouwindustrie. Met name in heavy-duty toepassingen ontstaan er veelbelovende kansen met op waterstof gebaseerde aandrijvingen die representatieve reeksen bieden met hoge algehele prestaties. Ook het gebruik van emissiearme alternatieve brandstoffen, zoals HVO (Hydrobehandelde Plantaardige Olie), die al in de meeste Liebherr-machines kan worden gebruikt, zal een rol spelen op de beurs.

Een beurshoogtepunt dat de bezoekers van Steinexpo te wachten staat, is de eerste waterstofverbrandingsmotor van Liebherr. De H966 is ontwikkeld door het productsegment Components voor demonstraties en veldproeven en is gebaseerd op brandstofinjectietechnologie (ook bekend als PFI). De resultaten die met deze technologie zijn bereikt, tonen het grote toekomstpotentieel van op waterstof gebaseerde aandrijvingen aan en pleiten voor het gebruik van dergelijke aandrijvingen, vooral voor offroad-toepassingen. De motor werd voor het eerst gedemonstreerd op Bauma 2022 in de R 9XX H2, een prototype van een waterstofgraafmachine. Daarnaast presenteert Liebherr samen met Maximator Hydrogen GmbH een innovatieve oplossing voor het mobiel tanken van bouwmachines met gasvormige waterstof .

Krachtige dumper voor alle terreinen

De TA 230 Litronic knikdumper zal te zien zijn op Steinexpo, zowel in de statische tentoonstelling als in de liveshow. De robuuste en duurzame knikdumper is speciaal ontworpen voor veeleisend gebruik in de steengroeve-industrie en voor transport van deklagen. Bovendien biedt de machine een breed scala aan optionele uitrustingen, speciaal voor het zware en slijtage-intensieve gebruik in steengroeven, evenals hulpsystemen.

Moderne assistentiesystemen vergemakkelijken het werk: efficiënte dozers voor het uittrekken

In de praktijk toont de PR 756 Generation 8 bulldozer in de live demo de voordelen en mogelijkheden van moderne assistentiesystemen. Ze vergemakkelijken het werk van de bestuurder en maken tegelijkertijd een veilig en economisch gebruik van de machine mogelijk. Naast het Liebherr Silent Design, dat een bijzonder stille werking mogelijk maakt, zorgt de herziene elektronisch gestuurde hydrostatische aandrijving met EcoMode voor een nog grotere brandstofefficiëntie. Het hydrostatische aandrijfconcept, dat standaard is in de nieuwe Generation 8-dozers, maakt ook aanzienlijke kostenbesparingen voor de klant mogelijk dankzij de efficiëntieverbeteringen.

Lager brandstofverbruik: verbeterde rupsgraafmachines in de klasse van 70 tot 100 ton

Ook de nieuwe rupsgraafmachine R 992 zal te zien zijn. Net als het hele productassortiment van graafmachines van 70 tot 100 ton, wordt het na talrijke verbeteringen gekenmerkt door geoptimaliseerde prestatiegegevens, verhoogd rijcomfort, nieuwe hulpfuncties en een laag brandstofverbruik. Vooral aan dat laatste draagt het nieuwe en gepatenteerde Liebherr Power Efficiency (PE) - Engine Control-systeem bij. Bijzonder geschikt voor gebruik in de mijnbouw of steengroeven is onder andere de rupsgraafmachine R 978 SME, uitgerust met een nieuw frame en verdere optionele services, die op de demoshows zullen worden gedemonstreerd. Een R 992 Generation 8 vormt een aanvulling op het assortiment rupsgraafmachines op de tentoonstelling in de statische tentoonstellingsruimte.

Efficiënt en veilig: krachtige wielladers met verschillende hulpsystemen

Met de middelgrote L 546 op de stand en de grote L 586 XPower in de live demonstratie zullen twee bijzonder krachtige Liebherr wielladers worden gepresenteerd . Beide machines beschikken over efficiënte en krachtige aandrijftechnologieën en zijn verkrijgbaar met innovatieve assistentiesystemen. Zo is de L 586 XPower uitgerust met een door Liebherr ontwikkeld weegsysteem dat de chauffeur talrijke informatie verschaft en de weeggegevens via Liebherr's LiDAT- portaal voor wagenparkbeheer, dat onder andere een overzicht geeft met relevante machine- en toepassingsgegevens. De op Steinexpo tentoongestelde L 546 is uitgerust met de actieve personendetectie en verhoogt zo de veiligheid in de groeve aanzienlijk.

Krachtige mijnbouwgraafmachine van 130 ton voor steengroeven en mijnbouwtoepassingen

Op de tentoonstelling zal de Liebherr R 9150 130-tons mijnbouwgraafmachine te zien zijn, ontworpen voor steengroeven en mijnbouw. Naast deze krachtigste graafmachine op de beurs, zal het Mijnbouw-productsegment ook de bak van 18,7 kuub van een R 9350 tentoonstellen. De nieuwste technologieën, producten en oplossingen voor moderne mijnbouw kunnen worden verkend in een virtuele mijn: met behulp van Met een virtual reality-bril kunnen bezoekers de verschillende assistentiesystemen van Liebherr Mining testen in een virtuele R 9600, met een bedrijfsgewicht van 600 ton een van de grootste Liebherr mining-graafmachines.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr