Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen opent nieuwe staalbouwfabriek om aan de vraag te kunnen voldoen

Sennebogen opent nieuwe staalbouwfabriek om aan de vraag te kunnen voldoen

Met de officiële opening van de nieuwe staalfabriek van Termelés-Logistic-Centrum GmbH in Litér (Hongarije), Sennebogen, de Duitse fabrikant van overslagmachines en hijskranen, zet zijn groeistrategie voort en breidt zijn capaciteiten voor staalassemblages en lasconstructies uit.

Op een terrein van 29.000 vierkante meter verrezen een productiehal en een kantoorgebouw met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. Er werden ook ongeveer 80 nieuwe banen gecreëerd, waardoor het TLC nu meer dan 700 werknemers telt. Op 26 mei 2023 werd de fabriek officieel geopend, samen met vertegenwoordigers van de politiek.

Sennebogen is de afgelopen jaren flink gegroeid. "Termelés-Logistic-Centrum GmbH is onze belangrijkste leverancier van staalassemblages. Met deze investering in Hongarije breiden we niet alleen onze capaciteit uit om aan de groeiende vraag te voldoen, maar bouwen we ook reserves op voor de toekomst", zegt aandeelhouder Walter Sennebogen. Op ongeveer een half uur rijden van de eerste Sennebogen-staalfabriek in Balatonfüred werd in juli 2022 de nieuwe site in Litér in gebruik genomen na slechts 2,5 jaar bouwen. Op 26 mei 2023 werd het door de Hongaarse regering gesponsorde project officieel ingehuldigd door aandeelhouder Walter Sennebogen en de directeur van de fabriek Michael Seiferling, samen met de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó en parlementslid Károly Kontrát.

Capaciteitsverhoging dankzij greenfield-aanpak

De nieuwe staalfabriek in Litér is ontworpen voor de handling van grote en zware componenten tot ca. 30 meter lang en 25 ton zwaar en biedt in de huidige uitbreidingsfase een capaciteit voor 20.000 ton staalconstructies per jaar. De ‘greenfield’-productiefaciliteit met 29.000 vierkante meter haloppervlak biedt niet alleen meer capaciteit door het grotere oppervlak, maar ook door de hoge doorvoer, omdat magazijn, werkvoorbereiding en intralogistiek zijn geoptimaliseerd en afgestemd op de bijzonder grote componenten van de bouwmachine-industrie. Ook werd geïnvesteerd in moderne gereedschapswerktuigen en bewerkingscentra voor zowel mechanische bewerking als vlam- en lasersnijden. Daarnaast is er een ergonomisch uitgekiende lasruimte voor de productie van lasconstructies en een spuiterij die is uitgerust volgens de laatste normen. "Met de nieuwe fabriek vullen we onze eerdere productie van stalen componenten in Balatonfüred aan. De locaties zijn ook logistiek verbonden via fabrieksverkeer", zegt algemeen directeur Michael Seiferling.

Moderne werkplekken en duurzaamheid

De investering creëerde 80 nieuwe arbeidsplaatsen in een aantrekkelijke werkomgeving voor gekwalificeerde specialisten, met name constructiemonteurs en specialisten op het gebied van lastechniek. Naast de productiehal is op het terrein van 13 hectare ook moderne kantoorruimte en een kantine voor de medewerkers gerealiseerd.
Ook bij het ontwerp van de nieuwe locatie speelde het duurzaamheidsaspect een grote rol. Zo werd de fabriek uitgerust met zonnepanelen met een vermogen van 2,4 megawatt, zodat het energieonafhankelijk zal zijn met de elektrische stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen. Tevens wordt het kantoorgebouw verwarmd met energiezuinige vloerverwarming en de productiehal met lage temperatuur verwarming via betonkernactivering.

Importeur voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen