Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sorteren en recyclen met een Fuchs MHL331F

Sorteren en recyclen met een Fuchs MHL331F

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL331F geleverd bij Berger Metals in Hoogezand. De nieuwe Fuchs zal daar ingezet gaan worden voor op- en overslagwerkzaamheden van te recyclen stromen die door de installaties van Berger worden verwerkt zoals kabels en electronicaschroot.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4,1 liter Deutz Stage 5-motor verantwoordelijk. De standaard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. 
De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 10,7 meter overslaggiek met bakcilinder waar middels een snelwissel de sloop-sorteergrijper is gemonteerd. 

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de bekende ruime Fox-cabine. Door middel van joystickbesturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers. Een overdruksysteem zorgt ervoor dat de machinist veilig zijn werk kan uitvoeren ondanks de stoffige werkomstandigheden.
Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen