Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Cat 988 GC-wiellader: meer productie bij lager kosten

De nieuwe Cat 988 GC-wiellader: meer productie bij lager kosten

De nieuwe Cat 988 GC-wiellader levert een betrouwbare en efficiënte werking, waardoor klanten meer materiaal kunnen verplaatsen tegen lagere kosten per uur, voor een sneller rendement op hun investering. De nieuwe lader biedt tot 5% minder brandstofverbruik en tot 15% lagere onderhoudskosten dan de Cat 988K. De 988 GC is ontworpen om de levenscycluswaarde te maximaliseren bij gematigde productietoepassingen tot 2.000 uur per jaar en kan een productie leveren binnen 6% van de 988K bij het laden van vrachtwagens.

De nieuwe 988 GC is eenvoudig te bedienen en te onderhouden en is geoptimaliseerd als wiellader van 45 tons dumpers. De storthoogte van 3.909 mm zorgt voor efficiënt laden tot aan de Cat 775G-truck. Met een laadcapaciteit dat is afgestemd op dat van de 988K, biedt de nieuwe 988 GC een productiviteit tot 670 ton/uur bij het laden van stortgoederen en tot 527 ton/uur voor load-and-carry-werk.

De zeer duurzame constructies van de nieuwe wiellader zijn gebouwd voor meerdere levenscycli en zijn bestand tegen de zwaarste beladingsomstandigheden. Gebouwd op het gebruikelijke Cat platform voor grote wielladers, is het achterframe met volledige kokerconstructie bestand tegen torsieschokken en torsiekrachten. Het voorframe is opnieuw ontworpen om grotere lasten te kunnen weerstaan en heeft een nieuw ontwerp van de hefframe.

Betrouwbaar en efficiënt

Betrouwbaarheid en efficiëntie vormen de kern van de nieuwe 988 GC met de in de praktijk beproefde Cat 15-motor, die configuraties biedt om te voldoen aan de Europese emissie-eisen Stage 5. Het koelpakket van de 988 GC biedt een hogere warmteafvoer met een on-demand ventilatorstrategie en twee beschikbare ventilatorsnelheidsinstellingen voor standaardconfiguraties en configuraties met hoge omgevingstemperaturen.
De Cat koppelomvormer met standaard lock-upkoppeling elimineert verliezen, verlaagt de systeemwarmte, verbetert de looptijden en verkort de cyclustijden bij laad- en transportwerkzaamheden. Cat olieschijfremmen verbeteren de levensduur en het onderhoudsgemak en bieden superieure warmteafvoer en prestaties.

De Cat Advanced Power Electronic Control Strategy (APECS)-transmissie is speciaal ontworpen voor steengroeve- en mijnbouwtoepassingen en biedt de beste prestaties in zijn klasse met consistent, soepel schakelen, productiviteits- en efficiëntieverbeteringen en een lange levensduur. Het voorwaartse momentum en het koppel blijven behouden bij het schakelen voor meer momentum op hellingen. Het neutralisatiepedaal van de transmissie verlengt de levensduur van de bedrijfsrem en maakt vol vermogen mogelijk tijdens stationair laden.
Load-Sensing-hydraulica stuurt de hydraulische stroom alleen naar uitrustingsstukken en stuursystemen wanneer dat nodig is om de prestaties en efficiëntie van de nieuwe 988 GC te optimaliseren. De optionele rijregeling is gunstig voor laad- en transporttoepassingen en voegt een extra accumulator toe aan het liftcircuit voor een soepelere rit.

Eenvoudige, comfortabele bediening

De maximale reactietijd van de machine wordt bereikt dankzij de Steering and Integrated Control (STIC)-besturing, die tot 47% stiller werkt. De Cat Comfort Series III-stoel met op de stoel gemonteerde joysticks die met de stoel meebewegen, verhoogt het comfort en vermindert de vermoeidheid van de machinist. De bediening wordt vereenvoudigd door de intuïtieve gebruikersinterface, het touchscreen-display en de gebruiksvriendelijke bediening van uitrustingsstukken met einddemping. Feedback van machinetrillingen naar de machinist wordt verminderd door isolatiesteunen in de cabine en luchtvering van de stoel, en een optionele luchtgekoelde en verwarmde stoel is beschikbaar voor meer comfort voor de machinist.
Eenvoudige geïntegreerde technologieën helpen de productiviteit en efficiëntie van de 988 GC te verhogen. Product Link helpt bij het bewaken, beheren en verbeteren van werkzaamheden op het werkterrein en biedt draadloze toegang tot essentiële bedrijfsgegevens voor waardevol inzicht in hoe de machine werkt. Het standaard Cat-zicht aan de achterzijde verbetert het zicht achter de 988 GC, waardoor de machinist veilig en zelfverzekerd kan werken. Om mensen en eigendommen veilig te houden, kan de 988 GC worden uitgerust met Cat Detect-technologie die het bewustzijn van de omgeving rond werkapparatuur vergroot.

Het ontwerp van het hefframe met Z-stang biedt uitstekend zicht op de bakranden en het werkgebied om de bediening te vereenvoudigen. De capaciteit van de bak is afgestemd op dat van de 988K-modellen met een reeks bakken uit de Cat Performance-serie, verkrijgbaar met een inhoud van 6,3 tot 7,6 kuub.
Door gegevens in realtime weer te geven om de productiviteit te verbeteren en overbelading te verminderen, biedt de optionele Cat Payload wegen* tijdens het rijden voor getransporteerde en geladen materialen. Een optioneel Advanced Productivity-abonnement biedt uitgebreide bruikbare informatie om de operationele productiviteit en winstgevendheid te helpen beheren en verbeteren.

Minder onderhoud

Het ontwerp van de nieuwe wiellader bevat functies om de inzetbaarheid van de machine te vergroten en de onderhoudskosten tot 15% te verlagen in vergelijking met de 988K. Geavanceerde filtratie vergroot de prestaties en betrouwbaarheid van het hydraulische systeem. Toegang tot gegroepeerde servicepunten op grondniveau of op het platform zorgt voor handig onderhoud. Toegangsdeuren aan beide zijden van de motorruimte bieden gemakkelijke toegang tot belangrijke dagelijkse onderhoudsbeurten. Gecentraliseerde smeerpunten op maaiveldhoogte plus kijkglazen op maaiveldhoogte vereenvoudigen de dagelijkse smering en controle van het oliepeil van grote machinesystemen.
De ingebouwde diagnostiek waarschuwt de machinist voor machineproblemen, zodat problemen kunnen worden opgelost voordat ze defect raken. Informatie die door Product Link wordt vastgelegd, kan op afstand worden gecontroleerd via my.cat.com, de Cat-app of VisionLink om preventief onderhoud en service-efficiëntie verder te bevorderen.

*ter indicatie, niet legaal voor handel

Cat 988 GC-productspecificaties

Motor Cat C15
Max. vermogen bij 1.600 omw/min 335 kW (449 pk)
Statische kantelbelasting met doorbuiging van de banden 31.668 kg
Hoogte bakpen 5.755 mm
Stortruimte (tandpunt) 3.909 mm
Uitbreekkracht 338,6 kN
Wielbasis 3.810 mm
Bedrijfsgewicht 50.861 kg

 

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar