Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2023: Ahlmann

Matexpo 2023: Ahlmann

Bij Ahlmann zien we op Matexpo de bekende en veelzijdige zwenkladers uit de AS-serie. Het unieke aan de Ahlmann zwenkladers is, dat ze hun last van de voorzijde – zonder beperking - naar de zijkant kunnen verplaatsen. Uit het Mecalac-programma zullen o.a. de mobiele en rupsgraafmachines te zien zijn. Nieuw op deze 40e Matexpo editie is een Mecalac compact loader en een dumper.

Er zullen diverse modellen uit de zwenklader-range op de stand op het buitenterrein staan, zoals de AS 750 (730 liter) en de AS 1600 (1.600 liter). Ook de telezwenklader AS 900 met een bakinhoud van 1.000 liter geeft acte de présence in het Belgische Kortrijk. Naast deze diesel aangedreven machines beleeft de 100% elektrische Ahlmann eS 1000 haar primeur in België.   

Van Mecalac komen de 7- en 9MWR mobiele graafmachine en de 6MCR rupsgraafmachine en een 6MDX dumper. Ook brengt Ahlmann Nederland, als Mecalac verdeler voor Vlaanderen, dit jaar enkele nieuwe machine naar de beurs. Als eerste de Mecalac compact loader MCL2. Het kleinste model uit de MCL serie, maar met alle kenmerken van de grotere machines. De machine is uitgerust met een groot beschermdak. Een cabine is – voor alle modellen - optioneel leverbaar. Ten tweede de 6MDX dumper met neerklapbare ROPS-beugel. Een compacte en wendbare machine met 180° draaibare kiepbak, die een effectieve oplossing biedt voor het vervoeren van zware ladingen op krappe plekken. 

Uit de Mecalac GreenJob serie, voor het onderhoud van beplanting, bermen en sloten, brengt Ahlmann de 8MCR op de stand.

Live demonstratie

Net als bij voorgaande Matexpo-edities zullen weer enkele opleggers zand worden gekipt op stand B24. Juist door de doorlopende live-demonstratie kan getoond worden, waartoe deze multifunctionele machine in staat is. Duurzaamheid begint tenslotte met de veelzijdigheid van je materieel.

 

Voor meer informatie: Ahlmann Nederland