Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hitachi introduceert de nieuwe ZX490LCH-7 super long front

Hitachi introduceert de nieuwe ZX490LCH-7 super long front

Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. (HCME) heeft het grootste Zaxis-7-model geïntroduceerd in zijn uitgebreide serie graafmachines met super long front. De ZX490LCH-7 HE16LD met een bereik van 16 meter heeft een langere giek en lepelsteel en een zwaarder contragewicht dan het standaard ZX490-7-model.

Hij is ideaal voor graafwerkzaamheden, maar ook voor het baggeren van rivieren en meren, oeveronderhoud en lichtere werkzaamheden zoals het afwerken van hellingen. Door de verhoudingen van giek en lepelsteel kan het 49 ton wegende model ook worden gebruikt voor het laden, omdat vrachtwagens handig dicht bij de machine kunnen worden geplaatst. Deze speciale toepassingsmachine, geassembleerd in de fabriek van HCME in Amsterdam, is ontworpen om aan de behoeften van Europese klanten te voldoen.
Net als alle grote Zaxis-7-graafmachines geeft de ZX490LCH-7 super long front (SLF) eigenaars en machinisten volledige controle. Het Stage-5-conforme model heeft een toonaangevende cabine met eersteklas comfort- en veiligheidsvoorzieningen. De uitzonderlijke betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit bieden eigenaren mogelijkheden om de winst te verhogen en de kosten te verlagen.

Verbeter de winst

De productiviteit op locatie zal stijgen dankzij een verbeterde productie van 7% (in PWR-modus) voor de ZX490LCH-7, die een motor van hetzelfde formaat heeft als het grotere ZX690-7-model. Een verbeterde graafsnelheid bij het laden verhoogt ook de productiviteit – een resultaat van het nieuwe HIOS V-hydraulieksysteem, dat nauwkeurig is afgesteld voor optimale controle bij toepassingen met superlange fronten en ook het brandstofverbruik verlaagt.
De brandstofefficiëntie van de grote Zaxis-7-graafmachines kan ook worden gecontroleerd met behulp van de nieuwe ECO-meter, duidelijk zichtbaar op de multifunctionele 8-inch monitor in de cabine. Naast het verlagen van de kosten heeft een lager brandstofverbruik ook een positieve invloed op de milieuprestaties. De ZX490-7LCH SLF voldoet aan Stage 5 dankzij de combinatie van het SCR-systeem (selectieve katalytische reductie), DOC (dieseloxidatiekatalysator) en CSF (gekatalyseerd roetfilter).

Voel het verschil

De moderne, ruime cabine is de perfecte werkomgeving. Het biedt machinisten ultiem comfort en kwaliteit, met lagere geluids- en trillingsniveaus in de cabine.
Nieuwe kenmerken zijn onder meer de gesynchroniseerde beweging van de stoel en de console – om vermoeidheid van de machinist te verminderen – en de verstelbare consolehoogte met keuze uit drie standen. De aangepaste giek- en armsnelheid (hydraulische stroom) zorgt voor soepele prestaties, terwijl de eenvoudige bediening voortkomt uit het ergonomische ontwerp van de console en schakelaars, en het antireflectiescherm van 8 inch met hoge resolutie ook beter leesbaar is.

Verhoog de veiligheid

De veiligheid op het werkterrein wordt vergroot door het uitzonderlijke zicht van de Zaxis-7 SLF-graafmachine. Machinisten kunnen hun eigen veiligheid en die van de mensen om hen heen controleren dankzij het Aerial Angle-camerasysteem. Het biedt een vogelperspectief van 270 graden en gebruikers kunnen kiezen uit zes beeldopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Bij het werken onder uitdagende omstandigheden verbeteren de nieuwe LED-werklampen en een ruitenwisser met een groter veegoppervlak het zicht nog verder.
Om optimale stabiliteit te garanderen, heeft de ZX490LCH-7 SLF een zwaarder HD-contragewicht (9,8 ton) en een 500 mm uitschuifbare onderwagen. Wanneer het onderstel is ingeschoven, draagt dit ook bij aan het gemakkelijk transporteren.

Verhoog de uptime

Hitachi Zaxis-7-machines zijn uitvoerig getest in speciale faciliteiten in Japan en zijn gebouwd om lang mee te gaan en de inzetbaarheid te maximaliseren. Nieuwe motoronderdelen vergroten de betrouwbaarheid, olielekkage is minder waarschijnlijk en de duurzaamheid van het rupsframe is verbeterd. Het robuuste onderstel van de ZX490LCH-7 voorkomt mogelijke schade.
Dankzij de eenvoudige onderhouds- en reinigingsfuncties op alle grote Zaxis-7-graafmachines besparen machinisten en eigenaren zowel tijd als geld. Het brandstoffilter is nu geïntegreerd met de waterafscheider en de grotere radiator verbetert de warmteafvoer en is gemakkelijker schoon te maken.

Vloot beheer

Om eigenaren het gevoel te geven dat ze volledige controle hebben over hun wagenpark en werklast, geven Hitachi's systemen voor bewaking op afstand, Owner's Site en ConSite, hen toegang tot essentiële gegevens en hulpmiddelen. Beide systemen sturen dagelijks operationele gegevens via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. ConSite vat de informatie samen in een maandelijkse e-mail, terwijl de ConSite Pocket-app realtime waarschuwingen toont voor eventuele problemen.
De kwaliteit van de motor- en hydrauliekolie wordt voortdurend bewaakt door een unieke Hitachi-innovatie. Twee sensoren detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd en de gegevens worden verzonden naar Global e-Service. Deze innovatieve functie biedt klanten gemoedsrust over de staat van hun graafmachines en vermindert onderhoud en ongeplande stilstand.

Specificaties

Model ZX490LCH-7 SLF 16 m
Motorvermogen 296 kW (403 pk)
Bedrijfsgewicht 51.500 – 52.900 kg
Maximaal graafbereik 16.570 mm
Maximale graafdiepte 11.910 mm

 

Dit is de nieuwste toevoeging aan ons assortiment superlange fronten, dat varieert van acht tot 50 ton en een bereik van 10 tot 22 meter”, zegt Burkhard Janssen, Product Manager Special Applications and New Technologies bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV. “Hij deelt veel van de voordelen van onze grote Zaxis-7-graafmachines en biedt machinisten een verbeterde ervaring in de cabine en verbeterde productiviteit en brandstofefficiëntie om eigenaren te helpen hun winst te verbeteren. Bovendien is hij voorzien van levenscyclusondersteuning van Hitachi, wat zorgt voor ultieme gemoedsrust.

Importeur voor België: Luyckx
Importeur voor Nederland: Hitachi CM
   

Voor meer informatie:

Hitachi Construction Machinery Europe