Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Best of the Best

Best of the Best

Mecalac heeft de prestigieuze Red Dot Design Awards gewonnen: 'Best of the Best' voor het innovatieve en veiligheidsgerichte ontwerp van zijn geheel nieuwe Revotruck. De Red Dot Design Awards zijn internationaal een van de meest gerenommeerde productontwerpwedstrijden en de onderscheiding ‘Best of the Best’ is de hoogste onderscheiding in de competitie.

De juryleden prezen het concept zeer en merkten op: “De Revotruck is indrukwekkend multifunctioneel en vertoont quasi-transformationele kenmerken voor veiliger materiaaltransport.”

Hoewel bouwplaatsdumpers onmiskenbaar een efficiënte methode bieden voor het transporteren van aanzienlijke hoeveelheden materiaal, vertegenwoordigen ze ook bijna een derde van alle transportgerelateerde ongevallen op bouwplaatsen. Dit probleem doet zich voornamelijk voor vanwege het belemmerde zicht veroorzaakt door hun frontlasten terwijl ze vooruit rijden. Om dit risico te minimaliseren heeft het ontwerpteam van Mecalac ter plaatse een uitgebreide analyse uitgevoerd, waarbij zichtbaarheid, stabiliteit en manoeuvreerbaarheid als kritische aandachtspunten werden aangemerkt. Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van de Revotruck, een innovatief concept dat helemaal opnieuw is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken.

Draaiende cabine: maximum zicht

Het beste zicht krijgen zonder handmatig te hoeven manoeuvreren is nu mogelijk dankzij de roterende cabine van de Revotruck, die het zicht in alle richtingen biedt. Dit ontwerp zorgt ervoor dat chauffeurs snel een optimale focus op het werk en de omgeving kunnen behouden, terwijl ze een correcte en comfortabele houding behouden.

Onbeperkte toegang: Veiligheid zonder compromis

De Revotruck heeft vier brede toegangspunten op elke hoek van de cabine om een veilige toegang tot de machine te garanderen, ongeacht de cabinepositie.

Stevig chassis: uitstekende stabiliteit

Centrale chassis-oscillatie tot 20° zorgt voor permanente stabiliteit en tractie onder alle omstandigheden. Dit unieke chassis is gekoppeld aan vier even grote wielen met een schakelbare stuurmodus die mogelijkheden biedt om met superieure wendbaarheid te werken in de krapste ruimtes.
De Revotruck brengt een revolutie teweeg in de manier van werken met een dumper en tilt de veiligheid en het comfort van de machinist naar een nieuw niveau.

Deze nieuwe onderscheiding wordt niet alleen genoemd als finalist bij de Bauma Innovation Awards, maar draagt ook bij aan een groeiend aantal prijzen die Mecalac al heeft ontvangen voor dit product: ‘Grand Prix matériel’ DLR (Frankrijk), Plantworx Innovation Award (VK) en ‘Premie Potencia’ (Spanje).

Importeur voor België: AML
  Ahlmann Nederland
Importeur voor Nederland: Ahlmann Nederland
   

Voor meer informatie:

Mecalac