Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Plug and play

Plug and play

Van der Spek Vianen heeft bij Roba Metals in IJsselstein een nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL820F geleverd voor het op- en overslaan van te recyclen metalen. De nieuwe Fuchs MHL820F is uitgevoerd met een 10,4 meter giekconfiguratie waaraan een poliep is gemonteerd.

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd. 
De 75 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen die via een koppeling wordt aangedreven. De hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik. De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten 

De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is. De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine. In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken. 

Op wens van Roba Metals is de nieuwe Fuchs MHL820F uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. 
Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL820F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Roba Metals 

Vanuit een passie voor metaal is in 1937 het familiebedrijf Roba Metals opricht. In meer dan 85 jaar zijn ze uitgegroeid tot een internationaal en onafhankelijk metaalbedrijf dat ze vandaag de dag zijn. Het van origine Nederlandse bedrijf kent inmiddels vestigingen in zes landen, wereldwijd. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen