Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Yanmar viert 55 jaar minigravers

Yanmar viert 55 jaar minigravers

Yanmar Compact Equipment was eind jaren zestig een pionier op het gebied van het concept en stimuleert de sector nog steeds vooruit. Het viert 55 jaar innovatie op het gebied van minigraafmachines.

Terwijl het Beatles-nummer 'Hey Jude' de popscene in de Japanse cultuur hielp lanceren, was er in 1968 in Japan een ander sociaal fenomeen aan de gang. Om gelijke tred te houden met de opmerkelijke hausse in de bouwsector in het land, had de toonaangevende fabrikant van dieselmotoren Yanmar het idee om een van zijn motoren in een verkleinde hydraulische graafmachine te plaatsen. Het resultaat was de YNB300: een zelfrijdende machine op wielen die een revolutie teweegbracht in de sector. En net als de Beatles blijken de minigraafmachines van Yanmar CE 55 jaar later nog steeds een hit.
De ViO35 en de elektrische SV17e zijn nu een wereldwijd de nieuwste versies van een lange reeks innovatieve minigraafmachines die Yanmar CE door de jaren heen heeft gelanceerd. De YNB300 werd in 1972 gevolgd door de YB600C – nu op rupsbanden – die een uitschuifbare giek had waardoor hij recht tegen muren kon uitgraven. In 1974 werden de minigraafmachines van Yanmar uitgerust met cabines en werd het geluid onderdrukt, zodat ze in kleine ruimtes, woonwijken en 's nachts konden werken.

De norm stellen

Halverwege de jaren zeventig legde de YB1200 van Yanmar CE de basis voor de moderne minigraafmachine. Hij beschikte over een watergekoelde dieselmotor, kon volledig 360 graden draaien en was voorzien van een schuifblad. In de jaren tachtig zagen we rubberen rupsen met gewichten van minder dan een ton, terwijl in de jaren negentig het revolutionaire 'zero tail swing'-concept werd gelanceerd – dat botsingen en ongelukken terugdrong terwijl de bovenbouw aanzienlijk draaide.
Sinds de millenniumwisseling is Yanmar CE voortdurend op zoek naar technische verbeteringen. Dit gaat steeds meer samen met duurzaamheid en het aanpakken van milieuproblemen, met steeds lagere emissies. (De recycleerbaarheid van de machines ligt nu op de hoge 90%.) Ook veiligheid is een aandachtspunt geweest, wat blijkt uit kenmerken als de snelkoppeling.
Compacte graafmachines zijn tegenwoordig populairder dan ooit. De mondiale verschuiving van handenarbeid naar mechanisatie zet zich voort – en de snelle verstedelijking en steeds krappere werkplekken – zullen ervoor zorgen dat deze populariteit in de toekomst voortduurt . Yanmar CE blijft nauw samenwerken met klanten om aan hun behoeften te voldoen en hun succes te garanderen.

Maakt nog steeds platen

55 jaar later breekt Yanmar CE niet alleen records (vorig jaar overtrof het bedrijf zijn verkooprecord aller tijden), maar maakt het ook records – van muzikale aard. Het bedrijf heeft zijn 'Yanmar Allstars' van getalenteerde muzikanten – waaronder Nagaya ' Dezi ' Akihiro, hoofd Brand & Design bij Yanmar, op trompet – verzameld om een speciaal geschreven jazznummer te produceren. Simpelweg '55 jaar' genoemd, is het beschikbaar op Spotify en op alle grote muziekplatforms.

 

Records breken, records maken, klanten ondersteunen. Vandaag de dag – net als in 1968 – bouwt Yanmar CE nog steeds met u mee.

 

Importeur voor België: Cebeko
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok
   

Voor meer informatie:

Yanmar