Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Twee MAN-trucks voor Otten Infra

Twee MAN-trucks voor Otten Infra

Otten Infra uit het Drentse Wapse heeft twee indrukwekkende MAN-trucks in gebruik genomen. Het gaat om een MAN TGX 26.510 6x2/4 trekker en een TGS 46.510 8x8 WS kipper.

Het dorp Wapse ligt tussen Diever en Frederiksoord en is volgens eigenaar Henri Otten de ‘Parel van Drenthe’. Gezien de zwarte huisstijl van het bedrijf durven we de beide nieuwe MAN trucks dan ook ‘zwarte parels’ te noemen, want opvallen doen ze zeker. “Wij houden van onze zwarte huisstijl. Al ons materieel, zoals de trekkers maar ook machines als graafmachines, zijn zwart, en dus ook de trucks”, aldus Henri Otten.

Begon als stratenmaker

Henri Otten begon in 2006 als zelfstandig stratenmaker. “Het begon met een trilplaatje op de aanhangwagen achter mijn Audi. We zijn nu een paar jaar verder en het bedrijf is aardig gegroeid in die tijd.” Dat is een understatement, want met meer dan 200 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de aannemerij op het gebied van infra, straatwerk en riolering. “Wij werken voor lokale overheden in een straal van een uur rijden rondom Wapse”, aldus Henri Otten.

Zes vrachtwagens

Vier jaar geleden werden de eerste trucks aangeschaft door een verbod van de gemeente Meppel om met landbouwtrekkers door de stad te rijden. “We zijn toen begonnen met één truck en daar was veel vraag naar, waardoor we al snel meer vrachtwagens in de vloot kregen. Op dit moment rijden we met zes trucks. Naast kippers en een containerauto rijdt er ook een trekker met kipoplegger of een dieplader. Het bedrijf vervoert daarmee ook de eigen machines, zoals graafmachines."

Wierda Bedrijfswagens

De twee nieuwe MAN-trucks werden geleverd door MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens. “Wij hebben een speciale relatie met Wierda doordat onze wagenparkbeheerder daar werkt. Hij kwam met het idee om eens te gaan praten over MAN-trucks, en het resultaat staat nu voor de deur”, aldus Otten

Combitank

De MAN TGS 46.510 8x8 is voorzien van een WVT widespread tandemstel waarmee deze truck goed is voor 46 ton GVW. Dat betekent een hoog netto laadvermogen van 27,5 ton. De MAN TGX 6x2/4 trekker is voorzien van een op maat gemaakte combitank voor brandstof en hydrauliekolie. Beide trucks zijn voorzien van diverse opties en compleet in hoogglans zwart gespoten, inclusief de grille en het MAN-logo.

 

Voor meer informatie: MAN Truck & Bus