Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Mercedes-Benz levert 300.000ste op maat gemaakte voertuig

Mercedes-Benz levert 300.000ste op maat gemaakte voertuig

Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT), de afdeling voor ombouw op maat van Mercedes-Benz Trucks, heeft zijn 300.000ste voertuig met succes omgebouwd. Het jubileumvoertuig is een Actros 8x4/4 Full-SLT voor gebruik in het zwaar transport.

Marc Schulz, hoofd productontwikkeling en marketing bij Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks: “In een wereld die steeds complexer wordt, is het mogelijk dat het juiste voertuig voor een specifieke transportvraag niet in serieproductie beschikbaar is. Custom Tailored Trucks biedt oplossingen waarbij het brede assortiment van de standaard- en optionele uitrusting van Mercedes-Benz Trucks bereikt zijn grenzen. Als centraal aanspreekpunt voor speciale verzoeken van klanten leveren wij bij CTT unieke, op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten."

Al meer dan 20 jaar ontwikkelen, bouwen en verkopen de teams van CTT-maatwerkoplossingen. Door de jaren heen hebben we het productportfolio voortdurend uitgebreid. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om de benodigde onderdelen voor de strenge eisen in het zwaar transport achteraf in te bouwen, een extra as te installeren, de wielbases aan te passen of een dubbele cabine te installeren voor extra zitplaatsen, bijvoorbeeld in brandweer- of gemeentevoertuigen. De conversies voor het bouwen van speciale verzoeken van klanten worden uitgevoerd in de vrachtwagenfabriek van Wörth, in de CTT-fabriek in Molsheim, Frankrijk, 100 kilometer van Wörth en door het CTT-conversiepartnernetwerk (zoals bijvoorbeeld Titan en Paul Nutzfahrzeuge). In totaal kunnen dankzij deze productiecapaciteit dagelijks maximaal 70 CTT-voertuigen worden omgebouwd.

Het Actros 8x4/4 Full-SLT jubileumvoertuig

Nadat in Wörth het chassis van de productielijn rolde, werd de originele 3-assige vrachtwagen in Molsheim en bij Titan in Sulzbach omgebouwd tot een 4-assige, full-size SLT met twee aangedreven assen om hem als trekker te kunnen gebruiken voor zwaar transport. Hiervoor werd een 8 tons voorloopas gemonteerd en achter de cabine op het frame de 900 liter brandstoftank, de luchtketels en het extra koelsysteem gemonteerd. De eveneens achteraf gemonteerde verschuifbare koppelschotel zorgt voor een efficiënte verdeling van de aslasten. Het frame, inclusief onderdelen, werd vervolgens voorzien van een zijbekleding.

Op maat gemaakte (e)Trucks – eActros 300 Lowliner voor strenge eisen

Elektrische vrachtwagens spelen een belangrijke rol bij de implementatie van de Mercedes-Benz Trucks-strategie van lokaal CO2-neutraal transport. Op basis van de eActros 300-trekker bouwt CTT momenteel als pilotproject in Molsheim een ‘lowliner’-variant van de elektrische vrachtwagen, die geschikt is voor gebruik met megatrailers en in de autologistiek. Ook voor volumetransport waarbij als lowliner een binnenhoogte tot drie meter nodig is, kan de eActros 300 een geschikte oplossing zijn. De voltooide lowliners zullen in eerste instantie worden gebruikt door geselecteerde klanten in de fabriekslogistiek bij Mercedes-Benz Trucks.

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Trucks