Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bobcat Machine IQ-systeem nu verkrijgbaar als abonnementsdienst

Bobcat Machine IQ-systeem nu verkrijgbaar als abonnementsdienst

Bobcat heeft de lancering van de nieuwe abonnementsdienst Machine IQ in Europa aangekondigd. De nieuwe abonnementsdienst is ontwikkeld om klanten altijd en overal van cruciale machine-informatie te voorzien en is voor zowel klanten als dealers verkrijgbaar in twee pakketten met standaard- of premium-opties.

Met Machine IQ kunnen klanten de toestand van hun machine continu monitoren en op afstand data verzamelen waarmee het onderhoud, de veiligheid en de prestaties geoptimaliseerd kunnen worden. Dankzij deze eenvoudige maar krachtige tool halen Bobcat-klanten meer uit hun machines en verhogen ze de return on investment van hun machine. 

Belangrijke machine-informatie

Met Machine IQ hebben klanten op hun smartphones, tablets of computers 24/7 toegang tot cruciale machine-informatie. Met deze informatie kunnen klanten de bedrijfstijd optimaliseren, het brandstofverbruik bijhouden en de productiviteit verbeteren door de stilstand tot een minimum te beperken. Het plannen van onderhoud wordt eenvoudig gemaakt met onderhoudsmeldingen, die operators tijd en geld besparen, omdat ze machine-onderhoud efficiënt kunnen plannen.
Klanten toegang geven tot hun machinegegevens zorgt niet alleen voor meer efficiëntie; het levert ook nog eens gemoedsrust op. Machine IQ verbetert de beveiliging doordat gebruikers geofences en machinespertijden aan kunnen maken, die hen de garantie geven dat hun investering wordt beschermd door meldingen die gebruikers waarschuwen als de machine een beweging maakt die niet geautoriseerd is.

Machine IQ is een ‘game changer’

Honderden Bobcat-dealers over de hele wereld gebruiken Machine IQ al. Met de tool kunnen dealers anticiperen en zich voorbereiden op servicebehoeften voordat klanten zelf problemen melden. Zo’n proactieve houding levert meer business op terwijl er ook meer contactmomenten worden gecreëerd, waarmee dealers hun relatie met de klanten kunnen versterken.

Twee pakketten

Dealers en klanten kunnen uit twee opties kiezen: een Standard-pakket met standaard telematicavoorzieningen en een Premium-pakket met geavanceerde functies. Volgens Tomas Plechaty, Machine IQ Senior Program Manager bij Bobcat EMEA, kunnen gebruikers met de abonnementsopties hun ervaring aanpassen en toegang krijgen tot het connectiviteitsniveau en de data die het beste op hun behoeften aansluiten. “Met de focus op eenvoud voor de gebruiker zijn we ervan overtuigd dat de pakketten voldoen aan de behoeften van klanten en dealers over de hele wereld”, zei hij.

Standard-pakket: essentiële telematica

Het Machine IQ Standard-pakket is een abonnementsdienst waarmee klanten hun materieel efficiënt kunnen beheren. De dienst is vanaf de leveringsdatum van het materieel de eerste twee jaar gratis. Machine IQ Standard-functies zijn onder andere: 
•  Standaard telematica: houdt belangrijke gegevens bij; inclusief GPS-locatie en geschiedenis, bedrijfsuren en het brandstofniveau.
•  Aangepaste assetnamen: hiermee kunnen klanten gepersonaliseerde namen aanmaken om machines in de vloot snel te herkennen.
•  Onderhoudsinterval bijhouden: houdt gepland periodiek onderhoud bij en klanten krijgen in het portaal toegang tot uitgebreide onderhoudsinstructies voor iedere machine. 

Premium-pakket: uitgebreide functies

Met het Machine IQ Premium-pakket kunnen klanten hun machine-abonnement upgraden met uitgebreidere meldingsgegevens om de monitoring van materieel te verbeteren. Het pakket is inclusief alle functies van het Machine IQ Standard-pakket plus de volgende functies: 
•  Onderhoudsherinneringen per e-mail: waarschuwt klanten via e-mail als er bijna periodiek onderhoud is vereist. De melding biedt uitgebreide informatie over de uitvoering van het onderhoud en over de relevante onderdelen. Klanten hebben toegang tot de tracker voor periodiek onderhoud om te bekijken welk gepland onderhoud er binnenkort moet worden uitgevoerd.
•  Foutcodemeldingen en probleemoplossing: verstuurt meldingen, een duidelijke beschrijving en stappen voor probleemoplossing als de machine een foutmelding geeft. Klanten kunnen ook een abonnement nemen op e-mailmeldingen voor waarschuwingen en probleemoplossing. 
•  Instelling voor geofencing en overschrijding: biedt klanten de mogelijkheid om grenzen in te stellen en e-mailmeldingen te ontvangen op het moment dat de machine het werkgebied van het bedrijf verlaat. 
•  Instelling van spertijden en overschrijdingsmeldingen: waarschuwt klanten via e-mail als hun materieel gebruikt wordt buiten de geplande dagen of uren.
•  Meldingen voor verplaatsingsdetectie: brengt de klant op de hoogte van machineverplaatsingen als de sleutel uit het contact is.
•  Rapportage over machinegebruik: houdt de efficiëntie en het gebruik van de machine bij om klanten beter geïnformeerde beslissingen te laten nemen. De functie vergelijkt stationaire tijd, bedrijfstijd en brandstofverbruik, maar kan ook gebruikt worden om rapporten aan te maken.
•  Beheer van meldingen in het portaal: biedt klanten de mogelijkheid om meldingen in het portaal te monitoren. Een duidelijke meldingenteller op de homepagina biedt één plek om alle belangrijke machinemeldingen te beheren.

Klanten kunnen de voordelen ervaren van Machine IQ Premium met een gratis proefperiode van 90 dagen bij iedere aankoop van een Bobcat-machine die geschikt is voor Machine IQ.

My.bobcat.com

Machine IQ wordt af fabriek geleverd met veel materieelmodellen en kan eenvoudig geïnstalleerd worden op alle daarvoor geschikte Bobcat-machines. Klanten kunnen hun plaatselijke dealers vragen om informatie over compatibiliteit.
Bobcat-klanten hebben toegang tot Machine IQ door naar my.bobcat.com te gaan, een account aan te maken en in te loggen. Ook kan de mobiele app voor Machine IQ gedownload worden via Google Play en in de Apple Store.

 

Voor meer informatie: Bobcat Machine IQ