Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

XXL-grijper van Liebherr

XXL-grijper van Liebherr

Liebherr presenteert de nieuwe GMZ 180B, de grootste grijper tot nu toe. Het 8,5 ton zware uitrustingsstuk is speciaal ontworpen voor kolenoverslagtoepassingen. Met een capaciteit van 16 kuub zijn snelle laad- en losprocessen gegarandeerd.

De ontwikkeling van de GMZ 180B overslaggrijper kwam tot stand door een bestelling van een klant in Indonesië voor vier nieuwe Liebherr LH 150 C Port Litronic overslagmachines. Om het grote handlingvolume in zijn kolenmijn te kunnen beheren, was de klant op zoek naar een groter uitrustingsstuk dat compatibel was met de LH 150 C Port Litronic. Met de nieuwe, krachtige combinatie van Liebherr kan de klant in slechts 14 minuten ongeveer 200 ton steenkool in vrachtwagens met grote dumptrailers laden.

Nieuwe Liebherr grijper in XXL-formaat

De GMZ 180B grijper is speciaal ontworpen voor het snel hanteren van stortgoed. Qua afmetingen is het de grootste grijper ooit door Liebherr vervaardigd, met een totaalgewicht van 8,5 ton en een totale hoogte van 4,7 meter. De grijperschalen zelf hebben een breedte van 3,2 meter. De inhoud van de GMZ 180B bedraagt 16 kuub met een openingsbreedte van 4,8 meter. Zo kunnen in slechts één laadcyclus grote hoeveelheden kolen worden verwerkt en kunnen binnenkomende vrachtwagens sneller worden geladen en gelost.

GMZ 180B voor extra capaciteit

De GMZ 180B is uitgerust met grote en krachtige cilinders die zorgen voor een snelle opening en sluiting van de grijperschalen en dus hoge werksnelheden. Dankzij de pompoptelling van de LH 150 C Port Litronic kreeg de GMZ 180B een debiet van 570 liter/min, zodat de cilinders altijd van voldoende hydraulische olie kunnen worden voorzien. Dankzij afgedichte lagers op de cilinders is werken ook mogelijk in vuile omgevingen en onder water. Om de wrijving in de lagerpunten te verminderen, zijn zwevende pennen geïnstalleerd. Naast de grijper zelf is er optioneel een zuigerstangbeschermer voor de hydraulische cilinders verkrijgbaar.

Robuuste constructie en eenvoudig onderhoud

De bulkschalen van de nieuwe GMZ 180B zijn gemaakt van massief slijtvast staal. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen is de grijper uiterst stabiel, duurzaam en dus ontworpen voor een lange levensduur. Perfecte toleranties en ruim bemeten draagvlakken zorgen voor een zachte interactie tussen de afzonderlijke componenten. Regelmatige smering van alle smeerpunten wordt uitgevoerd door middel van een optioneel automatisch centraal smeersysteem.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr