Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Verkooplancering voor Liebherr's L 507 E accu-elektrische wiellader

Verkooplancering voor Liebherr's L 507 E accu-elektrische wiellader

De accu-elektrische wiellader L 507 E is sinds oktober 2023 verkrijgbaar bij dealers van Liebherr in verschillende Europese landen. Het model is de eerste elektrische wiellader van de groep. Het combineert de aantoonbare voordelen van een Liebherr Stereoloader met een door Liebherr ontwikkeld batterij-elektrische aandrijfontwerp.

De prestaties van de L 507 E zijn gelijk aan die van een conventioneel aangedreven Liebherr wiellader in dezelfde grootteklasse, maar stoten ter plaatse geen CO2 uit. Bovendien wordt de geluidsemissie tot een minimum beperkt, wat de nieuwe wiellader bijzonder geschikt maakt voor elke toepassing waarbij u rekening moet houden met geluid of uitlaatgassen, zoals in binnenstedelijk gebied of in hallen. Liebherr vertrouwt op een hoogspanningsaccusysteem – speciaal ontwikkeld voor L 507 E wielladertoepassingen – dat krachtige prestaties en efficiënt opladen garandeert.
Afhankelijk van de betreffende bedrijfsomstandigheden biedt de L 507 E een looptijd van maximaal acht uur. Het modulaire batterijontwerp van Liebherr maakt het bovendien mogelijk om op verzoek van de klant een tweede lithium-ionbatterij af fabriek te installeren, waardoor de looptijd nog verder wordt verlengd. Afhankelijk van de ingebouwde oplaadtechnologie en het vermogen kan de batterij in ongeveer anderhalf tot drie uur volledig worden opgeladen.

Nieuwe aandrijving, gerenommeerd stuursysteem: L 507 E batterij-elektrisch Stereolader

te allen tijde het volledige vermogen beschikbaar is . De machinist profiteert zo van dynamische werkbewegingen en een responsief rijgedrag. Standaard heeft de wiellader een eindsnelheid van 20 km/u. De L 507 E is echter optioneel ook verkrijgbaar als ‘Speeder’ en bereikt in deze versie een snelheid tot 30 km/u, waardoor het gemakkelijker wordt om de wiellader van de ene werkplek naar de andere te verplaatsen. Om de efficiëntie te verhogen, wordt de energie die bergafwaarts en tijdens het remmen wordt gegenereerd, via recuperatie teruggevoerd naar de accu.
De L 507 E is gebaseerd op de conventionele Liebherr L 507 Stereo wiellader. Dit betekent dat de nieuwe accu-elektrische wiellader ook beschikt over stereobesturing. Deze combinatie van knikbesturing en gestuurde achteras combineert de voordelen van conventionele knikbesturing met die van vierwielbesturing. Dit resulteert in een minimale draaicirkel en een verminderde knikhoek van 30 graden, wat de stabiliteit van de wiellader vergroot. Ook in de L 507 E heeft Liebherr het gerenommeerde knik-pendelgewricht ingebouwd, dat oneffenheden in de ondergrond compenseert en ervoor zorgt dat de wiellader een uitstekende stabiliteit heeft.

L 507 E met beproefde techniek in het hefframe en cabine

De nieuwe batterijaangedreven wiellader van Liebherr maakt gebruik van hetzelfde hefframe als de conventioneel aangedreven L 507 Stereo. Ze beschikken over krachtige z-bar-kinematica, die ook veilig werken bij vorkbediening zonder handmatige bijstelling. Hier zorgt de nieuwe elektrohydraulische stuurbediening van de L 507 E voor zeer responsieve en nauwkeurige bewegingen van de hframe. Het volautomatische LIKUFIX-snelkoppelingssysteem is ook verkrijgbaar. Hierdoor kan de machinist met één druk op de knop binnen enkele seconden vanuit de cabine wisselen tussen mechanische en hydraulische uitrustingsstukken.
Door het veelvuldig gebruik van glas in de cabine heeft de machinist uitstekend zicht en is de cabine bovendien uiterst ergonomisch en comfortabel. Op het in hoogte verstelbare display met touchfunctie zijn diverse instelmogelijkheden en bedrijfsrelevante gegevens, bijvoorbeeld de laadstatus van de accu, te vinden. Bovendien heeft de machinist de mogelijkheid om het stuur en de stoel individueel naar wens in te stellen. De L 507 E is intuïtief te gebruiken en verschilt nauwelijks van een conventionele wiellader. Daarom kunnen zelfs minder ervaren machinisten veilig en efficiënt werken met de batterij-elektrische wiellader van Liebherr.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr