Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hiab lanceert twee nieuwe Multilift haakarmsystemen

Hiab lanceert twee nieuwe Multilift haakarmsystemen

Hiab lanceert twee nieuwe Multilift haakarmsystemen, de veelzijdige heavy-duty Multilift Ultima 28Z en Multilift Ultima Zero, gemaakt van gerecycled staal met lage uitstoot. Beide nieuwe haakarmen kunnen klanten helpen de CO2-uitstoot bij hun activiteiten te verminderen.

Veilige en gebruiksvriendelijke haakarm voor zwaar gebruik

Door een ongeëvenaarde veelzijdigheid en duurzaamheid te combineren met een zwaar hefvermogen van 28 ton, zorgt de Multilift Ultima 28Z ervoor dat klanten de meest veeleisende taken sneller kunnen uitvoeren, met minder transport. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en veilig, waardoor het ideaal is voor klanten die meerdere bestuurders voor hetzelfde voertuig hebben. Haakarmen uit de Z-serie hebben een lage optrekhoek, geschikt voor het hanteren van kwetsbare goederen en omgevingen met beperkte hoogte.

Het verminderen van de CO2-uitstoot

De Multilift Ultima Zero is als optie verkrijgbaar voor diverse Ultima haakarmen met een capaciteit van 20 tot 30 ton. Met dezelfde voordelen en eigenschappen als de reguliere modellen, is tot 25% van de staalconstructie vervangen door gerecycled staal gemaakt met een vlamboogoven en hernieuwbare elektriciteit. Dit vermindert 15% van de CO2-uitstoot uit de productiefase. De uitstoot kan in de gebruiksfase verder worden verminderd met maximaal 25% met het Performance Package dat is inbegrepen in Ultima Zero. Het Multilift Performance Package vermindert de uitstoot en het geluid doordat de haakarm met minder toeren per minuut door de vrachtwagenmotor kan worden bediend en sneller werkt.

Engagement voor duurzaamheid

Voor veel klanten is duurzaamheid naast productiviteit en veiligheid een belangrijk aankoopcriterium. We zijn er trots op dat we klanten de mogelijkheid kunnen bieden om haakarmen te kopen die zijn gemaakt van gerecycled staal en die een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk hebben. Als onderdeel van onze toewijding aan duurzaamheid kijken we altijd naar het creëren van oplossingen om het energieverbruik te verminderen, zoals het uitbreiden van de capaciteit of het Performance Package”, zegt Henri Janhonen, Vice President, Sales & Product Management, Demountables, Hiab.

 

Voor meer informatie: Hiab