Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Selectieve slopen met Sennebogen

Selectieve slopen met Sennebogen

Een sloop is altijd spannend. Een grote autodealer met meerdere merken in Regensburg wordt verbouwd en gemoderniseerd. Dit vereiste het strippen en slopen van het voorste deel van het gebouw om ruimte te maken voor de nieuwe verscheidenheid aan merken van de dealer. De firma Metz Erdbau GmbH uit Schwandorf heeft uit de verhuurvloot van Sennebogen gekozen voor een Sennebogen 830 Demoltion met 2-delige uitrusting.

Midden in een woonwijk is de 830E hier precies het juiste hulpmiddel. De innovatieve Sennebogen-technologie en -prestaties van de machine bieden het sloopbedrijf veel voordelen: "Door zijn gevoeligheid voelt het alsof de grijper mijn hand is, die de afzonderlijke materialen rechtstreeks met mijn vingers kan vastgrijpen", zegt machinist Oli.
De tweedelige uitrusting maakt nauwkeurig werken op grote hoogte mogelijk. De aanbouwdelen en grijpers zijn individueel en afhankelijk van de werktoepassing te verwisselen via de Oilquick snelwissel. De sorteergrijper, die met een druk op de knop eenvoudig en handig vanuit de cabine kan worden gekoppeld, kan tussendoor worden gebruikt om de bouwplaats op te ruimen en het sloopafval voor te sorteren voor recycling. Zo kunnen diverse taken met slechts één machine worden uitgevoerd, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

Veiligheid voorop: het overheersende motto op een sloopterrein.

De hef- en 30° kantelbare cabine zorgt voor een perfect zicht op de bovenste bouwelementen. Hierdoor kunnen de zware betonwanden van de bovenste verdieping met de sloopschaar vrijwel op ooghoogte worden doorgesneden, zodat ze niet in hun geheel tegen de grond donderen. Het zware werk ter hoogte van de bovenste verdieping vereist het hoogste veiligheidsniveau voor het machinepark en het team. Een sloopgraafmachine die zwaar werk op grote afstand moet verrichten, heeft een grote standbreedte nodig, die bij de 830E tot wel 4,5 meter bedraagt, dankzij de telescopeerbare onderwagen.
Maar ook op het gebied van service scoort de Sennebogen machine punten. De servicepunten zijn overzichtelijk gerangschikt en de speciaal ontwikkelde Sennebogen smeermiddelen SENlube en SENprotect zijn perfect afgestemd op de machines. Het gebruik ervan bespaart brandstof- en onderhoudskosten en voorkomt slijtage.

Allround service voor sloopprojecten

De verhuurvloot van Sennebogen maakt het mogelijk om machines te huren op middellange of lange termijn. Net als in dit geval de firma Metz Erdbau GmbH profiteert u van een lage investering en tegelijkertijd van toponderhouden machines rechtstreeks van de fabrikant. Ook bestaat de mogelijkheid om de huurmachine in te wisselen via koopoptie. De sloopexpert van Sennebogen adviseert u graag bij de keuze voor aanbouwapparatuur of materieel met snelwisselsysteem.

Importeur voor de Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen