Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

WHD Kabel- en Metaalrecycling neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik

WHD Kabel- en Metaalrecycling neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL331F geleverd bij WHD Kabel- en Metaalrecycling in ‘s-Gravenzande. De nieuwe Fuchs zal daar ingezet gaan worden voor op- en overslagwerkzaamheden van te recyclen stromen die door de installaties van WHD worden verwerkt. WHD is een specialist in het verwerken en scheiden van kabels in koper en andere te recyclen stromen.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4,1 liter Deutz Stage-5 motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt.
De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 12 meter overslaguitrusting, waaraan een 400 liter Fuchs poliepgrijper is gemonteerd.
De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de bekende ruime Fox-cabine. Middels joystickbesturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers Voor extra veiligheid is de cabine voorzien van een beschermrooster aan de voor- en bovenzijde.
Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt.

 

Voor meer informatie: Van der Spek