Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Drievoudig record: Met 300 aslijnen 10.000 ton vervoeren over 600 meter

Drievoudig record: Met 300 aslijnen 10.000 ton vervoeren over 600 meter

Met behulp van in totaal 300 Scheuerle SPMT-aslijnen heeft China Shipping Vastwin Project Logistics met succes een complex bestaande uit vijf gebouwen op 600 meter verplaatst. De zwaarste constructie woog 10.000 ton. Het resultaat was dat Vastwin, logistiek en ingenieursdienstverlener voor zware lasten, drie records vestigde: het zwaarste en hoogste gebouw transporteren, het over de langste afstand verplaatsen en het grootste hoogteverschil overwinnen.

In China moeten historische gebouwen keer op keer worden verplaatst om aan de eisen op het gebied van milieubescherming te voldoen. Daarbij blijven logistieke dienstverleners voor zware vrachten indrukwekkende records vestigen. SPMT-aslijnen van TII Scheuerle, een dochteronderneming van de TII Group en branche-expert voor zwaar transport op verharde wegen en off-road terrein, worden regelmatig betrokken. Dit was ook het geval bij het transporteren van een complex van vijf historische gebouwen vanuit het Ningxia Saishang Jiangnan Museum in het noorden van het land. De prachtige en waardevolle huizen moesten plaats maken voor het uiterwaardenlandschap aan de Gele Rivier.

De zware logistiek- en engineeringdienstverlener China Shipping Vastwin Project Logistic, een dochteronderneming van de staatsrederij China Ocean Shipping Group (Cosco), kreeg de opdracht om de vijf gebouwen, elk als één geheel, over een afstand te verplaatsen van 600 meter en moest bovendien een hoogteverschil van drie meter overwinnen. Het complex bestond uit het hoofdgebouw van 10.000 ton en twee bijgebouwen van elk 2.000 ton, samen met een boog en een scheidingsmuur van elk 1.000 ton. Voor het transport van het 43 meter hoge, 36,9 meter lange en 31,5 meter brede hoofdgebouw waren 300 Scheuerle SPMT-aslijnen en tien PPU's, eveneens van TII Scheuerle, nodig. Het zwaarste individuele transport woog in totaal 11.450 ton.

Bij het aangaan van deze unieke uitdaging heeft China Shipping Vastwin Project Logistics drie records gevestigd. Het hoofdgebouw was de zwaarste en hoogste lading die ooit in China en waarschijnlijk wereldwijd was verplaatst. Bovendien legde het de langste afstand af die ooit in China is afgelegd met een gebouw van meer dan 1.000 ton. Bovendien was het de steilste helling ooit op een transportroute.

Opnieuw hebben SPMT-modules van TII Scheuerle een belangrijke bijdrage geleverd aan het vestigen van de meest spectaculaire records. Nog maar een jaar geleden verplaatste Sinotrans Heavy-Lift Co. een hotel van 7.500 ton met behulp van 254 SPMT-aslijnen, waarbij de ongelijke gewichtsverdeling van het asymmetrische, 90 meter lange en 20 meter hoge gebouw een grote uitdaging vormde op het 500 meter lange traject. Nu heeft het drievoudige record van China Shipping Vastwin Project Logistics deze prestatie al vervangen en demonstreert op indrukwekkende wijze de prestaties van de Scheuerle SPMT-modules, een segment waarin de TII-industrie-expert uit Pfedelbach (Duitsland) werd erkend als wereldmarktleider.

 

Voor meer informatie: TII Scheuerle