Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hoog, hoger, hybride: Boels Rental lanceert duurzame autohoogwerker

Hoog, hoger, hybride: Boels Rental lanceert duurzame autohoogwerker

Boels Rental verhuurt hybride autohoogwerkers met een werkhoogte van 18 en 27 meter. De machines hebben de testfase succesvol doorlopen sinds hun lancering deze zomer. Na beoordeling van de functionaliteiten zijn ze nu gereed voor bredere implementatie op de markt.

Deze hoogwerkers hebben een uniek hybride systeem waarmee ze tot acht uur op één acculading kunnen werken. Het aandrijfsysteem maakt gebruik van zowel een conventionele verbrandingsmotor als een elektrische motor, waardoor de brandstofefficiëntie verbetert en de impact op het milieu vermindert.
De autohoogwerkers rijden op diesel, terwijl de hoogwerker elektrisch wordt bediend. Zodra de machines op hun plaats staan, is het niet nodig om de motor te laten draaien. Op deze manier is het mogelijk om schoner en stiller te werk te gaan dan bij met conventionele autohoogwerkers die altijd afhankelijk zijn van de dieselmotor van de vrachtwagen”, aldus Marco Hopstaken, werkzaam bij het Boels-depot in Velddriel. “De hybride autohoogwerker is een noodzakelijke stap op weg naar een emissievrije bouwplaats.

Geen uitstoot, minder geluid

Steeds meer gebruikers geven de voorkeur aan elektrische of hybride machines in plaats van diesel, voor zowel binnen- als buitenwerkzaamheden. Elektrisch werken wordt langzaam maar zeker geïntegreerd in de bouwsector. De hybride autohoogwerkers worden dan ook ingezet voor diverse werkzaamheden, zoals glazenwassen en bomen snoeien. Professionals hebben daarvoor een machine nodig waarmee ze grote afstanden kunnen afleggen tussen verschillende projecten. Eenmaal op de plaats van bestemming kunnen ze zonder problemen hun werk uitvoeren met behulp van het elektrische vermogen van de accu. Belangrijker nog is dat autohoogwerkers een veilige manier bieden om op grote hoogten te werken, wat het risico op arbeidsongevallen vermindert.
Een voorbeeld hiervan is bij stormachtig weer; dan worden de autohoogwerkers door Boels gereedgemaakt om uit te rukken. In eerste instantie worden de machines massaal gehuurd door verzekeringsmaatschappijen om de stormschade te inventariseren. Daarna worden ze opnieuw ingezet voor de benodigde reparaties.

Specificaties hybride hoogwerker

De hybride autohoogwerker met een hoogte van 18 meter heeft een reikwijdte van 13,2 meter met een hefcapaciteit van 80 kg. De maximale hefcapaciteit bedraagt 250 kg, wat mogelijk is bij een bereik van 9,1 meter. Voor extra gebruiksgemak beschikt de machine over een ‘GO-Home’-functie, waarmee de hoogwerker met één druk op de knop kan worden ingeschoven. De arm kan 400 graden roteren en de zelfnivellerende bak kan 180 graden draaien. De hybride autohoogwerker met een hoogte van 27 meter heeft een reikwijdte van 16,4 meter en een hefcapaciteit van 230 kg.

 

Voor meer informatie: Boels Rental