Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Transporter vanaf 2024 met drie aandrijflijnen beschikbaar

Nieuwe Transporter vanaf 2024 met drie aandrijflijnen beschikbaar

Volkswagen Bedrijfswagens bereidt het gamma voor op de toekomst. Het begon in 1949 allemaal met de T1 Transporter: één model voor iedereen. Als Transporter, Samba Bus en camper genoot de T1 vervolgens wereldwijd succes. Zes generaties volgden elkaar op, waarbij hetzelfde platform de basis vormde voor alle afgeleiden.

Toen brak het tijdperk van de elektrische mobiliteit aan, met een transformatie van de bedrijfswagen van Volkswagen tot gevolg. Eén bedrijfswagenplatform maakte plaats voor drie verschillende bedrijfswagens: de Transporter, de Multivan en de ID. Buzz. De nieuwe Multivan trapte af in 2021; een bedrijfswagen die is ontworpen voor de combinatie van vrijetijd en werk, en voor het eerst verkrijgbaar met een plug-in hybride aandrijflijn. In 2022 volgden de elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo (638 kg laadvermogen): het icoon van weleer in een hypermodern jasje. Nu is het aftellen naar de nieuwe Transporter begonnen: de bedrijfswagen met geavanceerde aandrijf- en hulpsystemen en een laadvermogen van meer dan een ton – en de personenversies van de modelreeks, de Kombi en Caravelle.
Met onze nieuwe Transporter hebben we state-of-the-art tools voor professionals ontwikkeld. Samen met de Multivan en ID. Buzz bieden we een bedrijfswagengamma aan dat perfect is afgestemd op elke wens van onze klanten”, verklaart Lars Krause, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Verkoop en Marketing bij Volkswagen Bedrijfswagens. 

Nieuw bedrijfswagengamma

Het aanbod van compleet nieuwe Transporter- en Caravelle-varianten wordt enorm. Het portfolio omvat een bedrijfswagen in twee verschillende lengten en hoogten, als bestelwagen, dubbele cabine en kombi, een pick-up uitvoering met dubbele cabine en de Caravelle. Deze carrosserievarianten kunnen worden gecombineerd met hypermoderne turbodieselmotoren (TDI), plug-in hybride aandrijving (eHybrid) en volledig elektrische aandrijving (e-Transporter en e-Caravelle). 

Van schets tot hypermoderne bedrijfswagen

Toen Ben Pon in 1947 de eerste schets maakte van een bestelbus, had niemand enig idee dat deze compacte bedrijfswagen ooit zou uitgroeien tot een complete modelfamilie die bestaat uit drie modelreeksen en tal van afgeleiden. 
Allereerst is er de Multivan (in twee lengten), die – met maximaal vijf verwijderbare afzonderlijke zitplaatsen achterin – niet alleen de perfecte allrounder is voor werk en vrije tijd en tevens de perfecte VIP-shuttle is, maar ook de basis gaat vormen voor de volgende generatie van de iconische California camper. 
En dan is er nog de ID. Buzz, die reizen voor gezinnen elektrificeert en als ID. Buzz Cargo stedelijke bezorgdiensten emissievrij maakt plus een elektrische optie vormt voor vakmensen die in milieuzones werkzaam zijn. In 2024 volgt tevens de nieuwste, verlengde ID. Buzz-versie met een lange wielbasis en een groter accupakket. 

Vanaf 2024 zet de nieuwe en veelzijdige Transporter het succesverhaal van zijn legendarische voorgangers voort. 2024 wordt hét jaar van de Transporter voor Nederland; binnenkort maakt Volkswagen Bedrijfswagens meer specificaties van de nieuwe Transporter bekend.

 

Voor meer informatie: Volkswagen Bedrijfswagens