Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De laatste in zijn soort: de laatste 880 EQ verlaat de fabriek

De laatste in zijn soort: de laatste 880 EQ verlaat de fabriek

De eerste 880 EQ balansoverslagmachine werd 16 jaar geleden geleverd. Sindsdien heeft de indrukwekkende machine in verschillende landen veel aandacht getrokken vanwege zijn prestaties en veelzijdigheid. Nu wordt het succesvolle model uit het Sennebogen-productportfolio verwijderd en vervangen door zijn waardige opvolger, de 885 G, met de nieuwste generatie technologie.

Sennebogen leverde de eerste 880 EQ in 2007 aan Turkije via haar verkooppartner Forsen Machinery Services & Trading Inc. De laatste in zijn soort zal ook zijn werkplek vinden in de haven van Iskenderun. In de toekomst zal de machine worden gebruikt voor havenafhandeling door een van de grootste en oudste klanten in Turkije, Diler Holding, die al jaren gebruik maakt van balansoverslagmachines De populaire EQ-modellen zijn al tot 50.000 bedrijfsuren in gebruik. Naast Turkije, een van de belangrijkste markten voor Balance overslagmachines, zijn er veel units geleverd aan Canada, de VS, India, Finland, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Van havenbehandeling tot recycling: een grote verscheidenheid aan toepassingen mogelijk

"Met de 880 EQ hebben we compleet nieuwe markten en toepassingen voor onszelf geopend en veel klanten erg blij gemaakt", zegt Erich Sennebogen. Onlangs is een nieuwe 880 EQ in gebruik genomen bij een van 's werelds toonaangevende metaalrecyclingbedrijven, EMR in Rotterdam. Ook hier vertrouwen ze al jaren op het beproefde balansconcept. Locatiemanager Edwin van der Heiden bevestigt: "Met de balansoverslagmachines laden en lossen we vooral schepen met een grotere diepgang, wat met andere machines in het verleden niet goed lukte."

Een onverslaanbaar concept - balansoverslagmachines als technologische mijlpaal

De balansoverslagmachine 880 EQ was een van de eerste machines die in dit formaat werd gebouwd. Het speciale balans-concept realiseerde een bereik tot 35 meter dat voorheen niet mogelijk was, waardoor veel nieuwe toepassingen konden worden ontwikkeld. "Voor ons was en is de 880 EQ een technologische mijlpaal die de hele overslagindustrie aanzienlijk heeft veranderd", legt Erich Sennebogen uit. Ontworpen voor continu gebruik en geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie en prestaties, werd het balansoverslagconcept ontwikkeld met als doel de machine in een gebalanceerde positie te plaatsen met de machine in de middenpositie. "Vooral de kwestie van de brandstofbesparing is een doorslaggevend argument voor balansmachines. Sommige klanten hebben een brandstofbesparing van ongeveer de helft gerealiseerd in vergelijking met eerdere machines."

Grote populariteit bij klanten en medewerkers

"De 880 EQ was niet alleen erg populair bij onze klanten. Dergelijke machinebestellingen werden in de fabriek ook altijd verwelkomd. Voor ons had de 880 EQ weinig ondersteuning nodig en er waren nooit ernstige problemen", zegt Ali Gülyaz, ontwerpingenieur voor grote machines.

De nieuwe Sennebogen 885 G, die in oktober 2022 voor het eerst werd gepresenteerd op de Bauma, is de opvolger van de beproefde 880 EQ en vormt daarmee een aanvulling op het portfolio van havenmateriaalbehandelingsbedrijven. Uitgerust met het Green Hybrid energieterugwinningssysteem werkt deze machine bijzonder efficiënt en zuinig en realiseert een even hoge brandstofbesparing. Met een bereik tot 38 meter kunnen bijzonder uitdagende havenoverslagwerkzaamheden moeiteloos worden uitgevoerd.

 

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen