Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Atlas vanaf nu met een nieuwe, maar vertrouwde logo

Atlas vanaf nu met een nieuwe, maar vertrouwde logo

Atlas heeft haar logo vernieuwd, waarbij het traditioneel Atlas-logo in ere is hersteld.

Atlas GmbH is een competente fabrikant en verkoper van graafmachines en kranen, ontworpen en vervaardigd volgens de hoogste normen. Met meer dan een eeuw ervaring, robuuste perfectie, hoogwaardige details en doordachte functies blijft ATLAS nieuwe maatstaven stellen om hun klanten tevreden te stellen. Ze begonnen in 1919 met de productie van landbouwmachines en breidden hun productassortiment de afgelopen 100 jaar voortdurend uit. Het portfolio van Atlas GmbH omvat nu mobiele-, spoor- en rupsgraafmachines, overslagmachines, autolaadkranen en kraan- en graafmachineaanbouwdelen.

Door Joel Schiliro als nieuwe merkmanager aan te trekken, streeft Atlas GmbH ernaar om hun merkaanwezigheid voortdurend te verfijnen en de positie van Atlas als sterke fabrikant in de industrie te versterken. Dit zal ook tot uiting komen in een nieuwe branding die de identiteit van het bedrijf stevig moet vestigen bij klanten, Atlas-dealers en werknemers. “Atlas streeft ernaar hun uitmuntendheid op alle gebieden uit te breiden, en het marketinggebied is zonder twijfel een essentiële basis voor dit succes”, zegt Brahim Stitou , CEO van de Atlas Group, wijst erop.

Een belangrijke stap in deze richting is de lancering van een aangepast logo dat de steunpilaar zal vormen voor de toekomstige bedrijfsactiviteiten van Atlas. “Wij zijn ervan overtuigd dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden als je al een stevige basis hebt. Daarom hebben we besloten ons bestaande logo aan te passen en een traditioneel Atlas-beeldmerk – de Atlas Titan – nieuw leven in te blazen en aan te passen”, zegt Joel Schiliro over de nieuwe merknaam.

In de Griekse Mythologie moet de Titan Atlas de hemelse sferen op zijn schouders houden nadat Zeus hem veroordeelde omdat hij met zijn leger de hemel probeerde te bestormen. Sindsdien staat Atlas voor kracht, uithoudingsvermogen en innovatie. Atlas heeft in het verleden al herhaaldelijk aangetoond dat het in staat is zelfs moeilijke situaties de baas te blijven.
Bovendien hebben ze hun huidige merk gewijzigd en zijn er met onmiddellijke ingang nog eens drie logo's in gebruik:
- 1. Atlas Made in Germany. Since 1919: Meer dan 100 jaar ervaring, innovatie en de beste kwaliteit, geproduceerd in Duitsland, staan hier centraal.
- 2. + 3. Atlas Krane & Bagger + Atlas Cranes & Excavators: Deze logo's weerspiegelen kort en bondig de kernactiviteiten van Atlas GmbH. Voor de Duitse markt zullen zij het logo met de toevoeging ‘Krane & Bagger’ gebruiken. Omdat Atlas echter ook zeer succesvol en gevestigd is op de internationale markt, heeft Atlas GmbH besloten een logo in het Engels te gebruiken: Atlas Cranes & Excavators.

 

Importeur voor België: De Bruycker – Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep
   

Voor meer informatie:

Atlas GmbH