Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Verschoor neemt Liebherr LR 11000 in gebruik

Verschoor neemt Liebherr LR 11000 in gebruik

Om in de toekomst hogere windturbines met overeenkomstige ashoogtes en zwaardere gondels te kunnen bouwen, besloot kraanverhuurbedrijf Verschoor een Liebherr LR 11000 rupshijskraan aan te schaffen. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de eisen van windturbinefabrikanten door de krachtigste kraan tot nu toe aan zijn vloot toe te voegen.

Een nieuwe LR 11000 is toegevoegd aan de vloot van kraanverhuurbedrijf Verschoor, waartoe ook twee LG 1750 en een LG 1550 behoren. Van havenactiviteiten tot infrastructuurprojecten, deze rupshijskraan bestrijkt een breed scala aan toepassingen dankzij de giekvarianten. Bij Verschoor zal de kraan vooral ingezet worden voor windenergieprojecten – de nieuwe LR 11000 heeft zich al bewezen tijdens de installatie van twee nieuwe windturbines op het Vanikum windpark vlakbij de Nederlandse grens in Noordrijn-Westfalen.
De LR 11000 monteerde op 169 meter hoogte diverse onderdelen zoals de torendelen, gondel en rotorbladen. Het zwaarste onderdeel was met 117 ton de gondel. Voor het hijsen werd de kraan opgebouwd met een hoofdmast van 168 meter lang en een vakwerkjib van 15 meter. De LR 11000 kenmerkt zich door zijn economische transportconcept en is ontworpen voor een transportbreedte van 3,5 meter en een transporthoogte van 3,2 meter. Het V-frame met een instelafstand van 17 meter brengt de derrickballast in de gewenste positie en vermindert de werklast bij het hanteren van ballast.

Hefkracht was een belangrijk verkoopargument

Bij de keuze voor de LR 11000 was Verschoor vooral geïnteresseerd in het grote hijsvermogen van de kraan op hoogte. “De hefkracht van de LR 11000 is enorm”, zegt Maarten Verschoor jr., die inmiddels in de tweede generatie leiding geeft aan het bedrijf. Ook de mogelijkheid om de kraan binnen de gewichtslimieten te vervoeren speelde een rol bij de aankoopbeslissing van het bedrijf. “Voor ons was het ook belangrijk om naast telescoopkranen ook rupskranen in ons materieelpark te hebben”, vult accountmanager Peter Verschoor aan.
Voor ons is en blijft Liebherr de nummer 1 kraanfabrikant ter wereld. De ontwikkelingen en uitvindingen die Liebherr aanbiedt zijn vooruitstrevend en voldoen aan onze verwachtingen. Wij waarderen de Duitse nuchtere instelling en degelijkheid”, zegt Verschoor jr. met grote voldoening. Van de ongeveer zeventig machines in zijn vloot bestaat ongeveer de helft uit Liebherr-kranen. De LR 11000 is echter de grootste en zwaarste kraan uit de geschiedenis van Verschoor. Het Sassenheimse bedrijf vierde deze mijlpaal in stijl. Ter ere van de oprichter van het bedrijf werd de kraan “MV Senior” gedoopt. “Ik ben erg trots dat ik dit bijzondere moment heb mogen meemaken en had nooit gedacht wat we zouden bereiken met ons eerste ‘kleine winkeltje in Sassenheim”, zegt een opgetogen Maarten Verschoor Sr.

Over M. Verschoor B.V.

Het Nederlandse bedrijf, opgericht in 1966 door Maarten Verschoor Sr., is inmiddels 57 jaar actief in de kraan- en transportsector op de locatie in Sassenheim. Verschoor heeft momenteel ruim 100 medewerkers en beheert meerdere merken binnen het bedrijf, waaronder zusterbedrijf UCM Holland, dat handelt in gebruikte kranen en reserveonderdelen.

 

Importeur voor België: Van der Spek
Importeur voor Nederland: Liebherr Nederland 
   

Voor meer informatie:

Liebherr