Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De Cometto Eco1000 is niet te stoppen

De Cometto Eco1000 is niet te stoppen

Voor het bedrijf Nordmark in Cuxhaven is de nieuwe 2-assige Eco1000 snel een troef geworden voor transportprocessen in de fabriek.

Dit zelfrijdende voertuig is het onmisbare universele gereedschap binnen de transportketen”, benadrukt logistiek medewerker Dennis Schröder. "Hier transporteren we de onderdelen, die tot 80 ton wegen, net zo eenvoudig en efficiënt als met een kruiwagen van het magazijn naar de mechanische verwerking en terug – of zelfs verder 'over de dam' naar onze eindklant."

De bediening van de radiografische afstandsbediening van de Cometto Eco1000 is zeer eenvoudig te leren. Bestuurders hebben slechts een zeer korte tijd nodig om er vertrouwd mee te raken. “Het voertuig wordt ‘ready-to-play’ afgeleverd”, vult Cometto Sales Manager Joachim Kolb aan, “en door de hoge ascompensatie van 700 millimeter is laden en lossen geheel zonder kraan mogelijk. Het elektronisch gestuurde zelfrijdende voertuig rijdt onder de lading door, pakt het op, verplaatst het en zet het ergens anders weer neer – alles loopt op rolletjes."

De Nordmark Group bezit ook fabrieken in Saeby en Skagen in Denemarken, evenals Cuxhaven in Duitsland. Als leverancier van rotornaven, gondels, machinesteunen en lagerhuizen is het een belangrijke partner voor de windenergie-industrie. Nordmark is een hoogtechnologisch bedrijf met wortels in Noord-Jutland en is gespecialiseerd in de mechanische verwerking van grote, machinaal vervaardigde werkstukken.

 

Voor meer informatie: Cometto