Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen rupshijskranen staan hun mannetje

Sennebogen rupshijskranen staan hun mannetje

In Noord-Frankrijk wordt een nieuwe vlasverwerking met vijf eenheden gebouwd. Drie Sennebogen hijskranen zijn bij de bouw van de project: de 613 E compact telescopisch rupskraan voor hand- en spandiensten, de 2200 G rupskraan voor in elkaar zetten de voornaamst constructies en de 3300 E- rupskraan voor zware lasten.

In Noord-Franktijk wordt een nieuwe vlasverwerking met vijf eenheden gebouwd. Drie Sennebogen hijskranen zijn bij de bouw van de project: de 613 E compact telescopisch rupskraan voor hand- en spandiensten, de 2200 G rupskraan voor in elkaar zetten de voornaamst constructies en de 3300 E- rupskraan voor zware lasten.
Goderville in Normandië , slechts een paar kilometer van het Engelse Kanaal: dit is waar de nieuwe verwerking- en opslagfaciliteit wordt gebouwd. AGY LIN bouwt de een verwerkingsfabriek, een onderhoud werkplaats en administratiekantoren op een terrein van 70.000 vierkante meter. De coöperatie is gespecialiseerd in lang en kort vezels en zadenproductie. In aanvulling van het hoofdgebouw van 7.000 vierkantemeter worden vier verder eenheden van elk 3.000 vierkante meter gebouwd. De realisatie zal zijn toevertrouwd naar de twee bedrijven van dezelfde naam, Thibault en Thibault Industrial Construction. Wederzijdse complementariteit is bedoeld naar garantie efficiëntie.
De bouwwerkzaamheden zijn in het voorjaar van 2023 begonnen met de aanleg van de fundamenten voor het fabrieksgebouw en de uitgraving van de bouwput. Thibault nam over dit fase, gebruik conventioneel bouwmethoden voor de funderingen (versterkt betonnen vloer en wanden). Thibault Industriële Bouw ondernam de montage van geprefabriceerd kolommen, balken en panelen die vormen de structuur van de gebouwen.
De sleutelspelers voor deze omvangrijke constructie project: de Sennebogen 613 E telescoop rupskraan en de twee rupskranen, 2200 G en 3300 E. 

Manoeuvreren op beperkte ruimte

De compacte Sennebogen 613 E telescoop rupskraan transporteert de bekisting, wapening en betonkubel tijdens de voorbereidend fase. De hijskraan wordt ook gebruikt naar steigers te verplaatsen. Dankzij dijn compacte formaat en zijn unieke eigenschappen, zoals met belasting rijden of de giek telescoperen, is hij flexibel inzetbaar.
"Met zijn in hoogte verstelbare cabine, ondersteunt de 613 E onze monteurs met werken op hoogte. Kraanmachinist en monteurs zitten op bijna hetzelfde hoogte. Dit is cruciaal voor hun veiligheid ”, bevestigt Laurent Vauris, site beheerder, wie is verantwoordelijk voor coördineren de bouwplaats .

Diverse taken tijdens montage

Bedankt naar zijn hefvermogen van 80 ton, is de Sennenbogen 2200 G rupskraan verantwoordelijk voor het in elkaar zetten van de voornaamste constructie. De kraan plaatst geprefabriceerd kolommen en panelen, diverse overslaghandelingen en de montage van het kantoor.

"Wij besparen kostbare tijd"

De laatste rupskraan in de vloot van Thibault Industriële Bouw: een Sennebogen 3300 E, een rupskraan met een hefcapaciteit van 125 ton, uitgerust met hoofdmast en jib. David Baussard, kraanmachinist en uitvoerder, bedient de nieuwe Sennebogen kraan: "De 3300 E kan al het zware werk aan op de bouwplaats. Om snel de aangeleverde betonnen elementen te kunnen plaatsen, is de plaatsingstijd van belang. Zelfs wanneer de zwaarste balken geplaatst moeten worden, welke wegen meer dan 30 ton, kan dit moeiteloos zonder de configuratie van de kraan te wijzigen. Wij besparen kostbare tijd.”
Benoît Thibault en Elise Lyskawa, directie van Thibault en Thibault Industriële Bouw, zijn verheugd met de voortgang op de bouw: "De technische beslissingen die wij met SYGMAT gemaakt hebben bij de aanschaf van onze Sennebogen kranen, wordt hier perfect bevesigd. Bij de bouw van complexe gebouwen is de coordinatie tussen de teams van cruciaal belang. Zonder de juiste transport- en hijswerktuigen was dit onmogelijk. Onze Sennebogen rupshijskranen, van de compactste tot de krachtigste, zorgen voor de veiligheid van onze medewerkers en de prestaties van voor onze klanten.

 

Importeur voor België: Van Haut
Importeur voor Nederland: Van den Heuvel Handel en Techniek
   

Voor meer informatie:

Sennebogen