Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hitachi presenteert twee nieuwe Zaxis-7 compacte graafmachines

Hitachi presenteert twee nieuwe Zaxis-7 compacte graafmachines

De nieuwe Hitachi ZX95US-7 en ZX95USB-7 midigravers bieden eigenaren mogelijkheden om de winst te verhogen en de kosten te verlagen. Dankzij hun verbeterde comfort- en veiligheidsvoorzieningen kunnen machinisten zich op hun gemak voelen in de cabine terwijl ze productief presteren.

De krachtige prestaties van de ZX95US-7 en ZX95USB-7 graafmachines zullen de productiviteit op het werkterrein verhogen. De nieuwe Zaxis-7-machines zijn groter dan het ZX85-6-model, krachtiger en bieden 10% meer stabiliteit en 4% meer graafkracht.
De levenscycluskosten worden verlaagd met de nieuwe Stage 5-conforme motor, waarvoor geen SCR-systeem vereist is. Dit elimineert de noodzaak voor AdBlue, filtervervanging en bijbehorend onderhoud. Met de geheel nieuwe ECO-meter kunnen machinisten ook het brandstofverbruik controleren en de kosten verlagen.

De uitstekende veelzijdigheid van de Zaxis-7 compacte graafmachines kan uw winst vergroten door aan een breder scala aan projecten te werken. Aanbouwdelen kunnen snel worden gewisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor aanbouwdelen op de LCD-monitor en het in de fabriek gereedgemaakte snelwisselfunctie inclusief leidingen.
Een verscheidenheid aan specificaties voldoet aan de eisen van elk werkterrein, inclusief de keuze uit een mono- en tweedelige giek. Dankzij het compacte formaat, de korte zwenkradius en de kortere afstand tussen bak en blad kunnen ze efficiënt en veilig werken in krappe ruimtes. Egaliseren en nivelleren kan snel en eenvoudig worden uitgevoerd dankzij het optionele zwevende dozerblad.

Voel het verschil

Machinisten zullen genieten van het werken in de perfecte werkomgeving met de opnieuw ontworpen, ultramoderne Zaxis-7 van Hitachi. De ultraruime ZX95US en USB-7 hebben een toonaangevende, eersteklas cabine, die gemakkelijk toegankelijk is dankzij een lage instap en brede instap, en een verbeterde pedalenindeling en voldoende beenruimte heeft.
De eenvoudige bediening is te danken aan het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en schakelaars, en aan de gemakkelijke toegang tot de bedieningselementen. De gesynchroniseerde beweging tussen de stoel en de console zorgt ervoor dat de machinist zich aan het einde van de werkdag minder vermoeid voelt.

Verhoog de veiligheid

Om de veiligheid te vergroten, bieden Hitachi Zaxis-7-graafmachines een superieur zicht op het werkterrein. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijk vogelperspectief van 270 graden, en operators kunnen kiezen uit zes beeldopties om de directe omgeving van de machine te bekijken.
Voor superieur zicht bij weinig licht maakt het optionele omgevingslicht voor de camera het zicht beter, en zijn de lichten op de giek en cabine opnieuw gepositioneerd om het werkterrein effectiever te verlichten.

Verhoog de uptime

De ZX95US-7 en ZX95USB-7 graafmachines zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn uitvoerig getest in Hitachi's speciale faciliteiten in Japan.
De uptime wordt verder gemaximaliseerd doordat prioriteit wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging. Door de ruime motorruimte is service en onderhoud eenvoudig uit te voeren, de radiateur is goed bereikbaar en ook de accu is eenvoudig te vervangen. Alle filters zijn handig verkrijgbaar in één compartiment, zodat u ze snel en eenvoudig kunt vervangen.

Vloot beheer

Dankzij het brede aanbod aan aftersalesdiensten van Hitachi hebben eigenaren het gevoel dat ze volledige controle hebben over hun wagenpark en hun werklast. Bewakingssystemen op afstand Owner's Site en ConSite verzenden dagelijks operationele gegevens via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. Bovendien vat ConSite de informatie samen in een maandelijkse e-mail en toont de ConSite Pocket-app realtime waarschuwingen voor eventuele problemen.
Een unieke innovatie bewaakt continu de kwaliteit van motor- en hydrauliekolie, 24/7. Via twee oliesensoren worden dagelijks gegevens verzonden naar Global e-Service en deze detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Dankzij deze innovatieve functie kunnen klanten zeker zijn van de staat van hun graafmachines en worden zowel onderhoud als ongeplande stilstand verminderd.
We zijn er trots op om de nieuwe ZX95US-7- en ZX95USB-7-modellen aan onze klanten te introduceren”, zegt Chris Bardas, productmanager graafmachines van Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. “Deze krachtige compacte machines zijn ontworpen en ontwikkeld om uitzonderlijke prestaties, het ultieme bedieningscomfort en lagere bedrijfskosten te leveren.”

Specificaties

Nominaal motorvermogen: 50,4 kW (69 pk)
Bedrijfsgewicht: 8.320 – 9.850 kg
Graafbak ISO met kop: 0,28 m3

 

Importeur voor België: Luyckx
Importeur voor Nederland: Hitachi CM
   

Voor meer informatie:

Hitachi Construction Machinery