Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Snel gekoppeld, veilig verbonden - de nieuwe generatie Bomag verdichter

Snel gekoppeld, veilig verbonden - de nieuwe generatie Bomag verdichter

Robuust, krachtig en voorzien van een verbeterde radiografische afstandsbediening: Bomag presenteert een nieuwe generatie multifunctionele verdichters.

Veilig verbonden

Als het om de afstandsbediening van de BMP 8500 gaat, kiest Bomag wederom voor echte radio werking, dankzij de bewezen superieure stabiliteit ten opzichte van infraroodsystemen. Bij Bomag is er een 100% verbinding tussen de afstandsbediening en de machine. Hierdoor kunnen meerdere verdichters tegelijkertijd op de bouwplaats worden gebruikt, zonder dat de afzonderlijke radiofrequenties hoeven te worden gecoördineerd of aangepast.
Als de afstandsbediening kwijtraakt, kan er eenvoudig en zonder speciale kennis of hulpmiddelen een nieuwe worden gekoppeld. Na vervanging worden de afstandsbediening en de machine onmiddellijk en veilig opnieuw met elkaar verbonden, waardoor de verdichtingswerkzaamheden kunnen worden voortgezet. Ergonomisch gevormde joysticks maken nauwkeurige bediening van de machine een fluitje van een cent. Bovendien ligt de afstandsbediening veilig in de hand.
Om een minimale stilstand tijdens het gebruik te garanderen, is de controller uitgerust met twee batterijen die een continue looptijd van 35 tot 40 uur mogelijk maken. De laadstatus wordt weergegeven op het scherm van de afstandsbediening. Met de optioneel verkrijgbare lader kan de tweede accu worden bijgevuld terwijl de machine werkt. De lader kan zelfs in het opbergvak van de sleuvenwals worden geïntegreerd.

Betrouwbare werking

Multifunctionele compactors zoals de BMP 8500 zijn speciaal ontworpen voor veeleisend werk in krappe omstandigheden, zoals de aanleg van sleuven en pijpleidingen. Ze zijn ook ideaal voor landschapsarchitectuur, het verdichten van opvulmateriaal en direct funderingswerk. De nieuwe sleuvenwals van Bomag heeft een variabele werkbreedte die in slechts enkele eenvoudige stappen kan worden aangepast van 610 mm tot 850 mm.
Elk onderdeel van de BMP 8500 is ontwikkeld met de nadruk op weinig onderhoud en betrouwbare werking. De behuizing voorkomt dat water en vuil binnendringen, wat de bedrijfszekerheid van de machine vergroot. Door het gelede gewricht van de verdichter zijn er geen smeernippels nodig, waardoor de onderhoudsvereisten verder worden verminderd.
Het geïntegreerde Bomag Operator Safety System (BOSS) schakelt de machine automatisch uit machine als deze te dicht bij de bestuurder komt, waardoor uitstekende veiligheid wordt gegarandeerd. Bomag Economizer houdt gebruikers op de hoogte van de voortgang van de verdichting: zachte plekken in de vulling kunnen onmiddellijk worden geïdentificeerd en onnodige passages kunnen worden vermeden.

 

Importeur voor België: De Bruycker – Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep
   

Voor meer informatie:

Bomag