Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Liebherr

Intermat 2024: Liebherr

Van 24 tot 27 april 2024 presenteert Liebherr op stand Ext 6 C 051 van de Intermat ongeveer 20 machines uit de productsegmenten torenkranen, mobiele en rupskranen, componenten, grondverzetmachines, materiaaloverslagtechniek, diepfunderingsmachines en beton technologie. Niet alleen de statische tentoonstellingen van producten, maar ook een showcase van het assortiment en innovatiewerk van de Groep op het gebied van digitalisering, aandrijvingen en service zullen de focus vormen van de 3.264 vierkante meter grote stand van het bedrijf op de beurs.

De Intermat in Parijs is de vakbeurs voor duurzame bouwoplossingen en -technologieën. Onder het motto ‘On your site’ laat de Liebherr Groep zien dat zij altijd aan de kant van haar klanten staat, waar deze zich ook bevinden – door hoogwaardige machines op de bouwplaats zelf aan te bieden of door advies op maat, wereldwijde service en volledige dienstverlening. Bezoekers van de stand, die 3.264 vierkante meter groot is,krijgen de gelegenheid om ongeveer 20 verschillende machines van dichtbij te bekijken, verspreid over de productsegmenten torenkranen, mobiele kranen en rupskranen, componenten, grondverzetmachines, materiaalbehandelingstechnologie, diepfunderingsmachines en betontechnologie. In drie themapaviljoens en via de exposities zelf toont Liebherr's optreden op Intermat een breed scala aan digitale producten en oplossingen, diensten en alternatieve aandrijftechnologieën.

Digitalisering: klantgerichte oplossingen, van planning tot onderhoud

Bij Liebherr is digitalisering een belangrijke motor voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Enerzijds verhoogt het de efficiëntie van processen en draagt het daardoor bij aan het behoud van waardevolle hulpbronnen. Aan de andere kant bieden nieuwe informatietechnologieën en digitale netwerkenmogelijkheden om producten en diensten verder te ontwikkelen en klantgerichte oplossingen te implementeren gedurende het hele klanttraject: van planning tot bediening, prestaties en onderhoud en zelfs veiligheidsrelevante aspecten.

Lokale organisatie van verkoop en service versnelt de responstijden

Liebherr streeft naar een sterke aanwezigheid ter plaatse, met lokale verkoop- en servicestructuren in de landen waar de Liebherr Groep actief is. Zo is de groep onder meer in Frankrijk ruim aanwezig, dankzij haar uitgebreide klantendienst. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de oprichting van Liebherr Distribution et Services France SAS in 2022, waarin de bestaande verkoop- en serviceactiviteiten binnen één bedrijf worden gecombineerd, evenals ons brede en gevestigde netwerk van dealers in heel Frankrijk. Dit zorgde voor synergie-effecten, gestroomlijnde structuren en processen en verbeterde responstijden. De segment specifieke, gedeelde verkoopexpertise maakt het ook gemakkelijker voor het personeel om oplossingen op maat van de klant te ontwikkelen en te implementeren. Op deze manier versterkt Liebherr de relaties met zijn klanten in Frankrijk – al meer dan 60 jaar een van de belangrijkste afzetmarkten van de Groep.

Technologie omarmen: e-drives als sleutelelement in het toekomstige assortiment aandrijvingen

Een ander belangrijk engagement is het voortdurende werk op het gebied van aandrijftechnologieën, die de basis vormen voor aandrijvingen die op maat zijn gemaakt voor klanten en die maximaal vermogen leveren bij minimale Co2-uitstoot. Gezien de verscheidenheid aan toepassingen in de bouwsector is een universele oplossing niet geschikt. Daarom streeft Liebherr een aanpak na die verschillende technologieën omvat.
Zoals de Liduro Power Port, een mobiel energieopslagsysteem voor het leveren van stroom aan bouwplaatsen op afgelegen locaties die niet over een adequate e-infrastructuur beschikken, een oplossing die wordt geleverd vanuit Liebherr's geëlektrificeerde productprogramma van het componentenproductsegment. Daarmee kunnen hybride of volledig elektrische bouwmachines en kranen worden bediend of opgeladen zonder lokale uitstoot. Op deze manier ondersteunt Liebherr zijn klanten en partners bij het bereiken van hun economische en ecologische doelstellingen – door voor elke machine en elke toepassing de optimale aandrijving te bieden.

Liebherr Bucket Fill Assist in de R 972 rupsgraafmachine

Te zien op de Intermat 2024 is een R 972 van de generatie 6.2 rupsgraafmachines met een operationeel gewicht van ca. 72 ton. Wat de R 972 onderscheidt is de productiviteit, het rijcomfort en het moderne design. Het lage brandstofverbruik en de innovatieve hulpfuncties maken het een ideale machine voor de eisen van grootschalige bouw- en winningslocaties.
De rupsgraafmachine R 972 is uitgerust met het Liebherr-assistentiesysteem Bucket Fill Assist (BFA). Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door Liebherr, zorgt voor een beter vulniveau van de bak, snellere cyclustijden en een betere penetratie van het materiaal. Dit vermindert niet alleen de slijtage van de bak, maar vermindert ook het brandstofverbruik met maximaal 10 procent en vermindert de trillingen voor meer comfort voor de machinist.

Assistentiesystemen vereenvoudigen de bediening en verhogen de veiligheid: hei- en boormachine LRB 23

Met de hei- en boorinstallatie LRB 23 presenteert Liebherr een alleskunner voor diepfunderen, met een indrukwekkend motorvermogen van 600 kW. Hierdoor kan de machine de capaciteit leveren die nodig is voor alle gangbare diepe funderingstoepassingen. Omdat hij hoge koppels kan weerstaan, is hij zelfs geschikt voor Kelly-boren – een unieke eigenschap voor een machine in deze grootteklasse. De Kelly-visualisatie van de LRB 23 maakt het vergrendelen van de telescopische delen van de Kelly-bar veel eenvoudiger. Bovendien wordt het betonstortproces bij continu-vijzelboren geautomatiseerd dankzij de boorhulpfunctie.

Ideaal voor specialistische toepassingen: TA 230 Litronic knikdumper

Liebherr presenteert op de Intermat 2024 de TA 230 Litronic knikdumper. De krachtige off-terrain machine is ontworpen voor operationele efficiëntie in de winningsindustrie en bij het transport van uitgegraven materiaal. Ook bij grotere infrastructuurprojecten zijn de knikdumpers een nuttige assistent. Liebherr biedt voor de TA 230 talrijke geavanceerde rijhulpsystemen aan, die de machinist ondersteunen en op hun beurt de productiviteit en veiligheid verhogen. Een voorbeeld hiervan is het standaard geïnstalleerde innovatieve weegsysteem dat het geladen gewicht realtime registreert.

Volledig elektrische kraanaandrijving nu mogelijk: MK 140-5.1 mobiele bouwkraan

Intermat de MK 140-5.1, de sterkste mobiele bouwkraan van Liebherr met een hefvermogen tot 8.000 kilogram. Wat hem bijzonder maakt, naast zijn reguliere gebruik als trolleyzwenkkraan, is de VarioJib: deze maakt werkzaamheden in de beweegmodus mogelijk en tot 65 meter gieklengte. Het ecologische en toekomstbestendige hybride stroomconcept maakt volledig elektrische bediening van de kraan mogelijk met behulp van stroom op locatie of een andere externe stroombron. Hierdoor werkt de kraan bijzonder stil. Het is compatibel met de Liduro Power Port (LPO) van Liebherr, het mobiele energieopslagsysteem voor de stroomvoorziening van bouwplaatsen.

Voor korte operaties: 125 K snelmontagekraan

De 125 K snelmontagekraan biedt maximale hcapaciteit en neemt toch slechts minimale ruimte in beslag. Hij heeft verschillende haakhoogtes, waardoor hij kan worden aangepast aan de omstandigheden ter plaatse voor extra flexibiliteit. Met een jiblengte van 55 m en een haakhoogte tot ca. Met 66 m is de 125 K momenteel de grootste snelbouwkraan op de markt. Een zorgvuldig ontworpen montagesysteem en lage logistieke kosten maken de Liebherr-kranen bijzonder interessant voor kortere projecten.

Voor werkzaamheden waarbij geluid en emissies tot een minimum moeten worden beperkt: de eerste elektrische Liebherr wiellader, de L 507 E

De eerste batterij-elektrische wiellader van de groep, L 507 E, die in verschillende Europese landen verkrijgbaar is, zal ook op de Intermat te zien zijn. Hij combineert de bekende voordelen van een Liebherr-Stereoloader met een door Liebherr ontwikkeld batterij-elektrisch aandrijfconcept. De prestaties van de L 507 E zijn identiek aan de conventioneel aangedreven wielladers van Liebherr in dezelfde grootteklasse. Met de L 507 E toont Liebherr zijn toewijding aan een hoogspanningsaccusysteem dat speciaal is ontwikkeld voor wielladertoepassingen en dat zorgt voor een zeer effectieve vermogensafgifte en efficiënt laadproces.

Elektrische vrachtwagenmixer: ETM 1205

De nieuwe ETM vrachtwagenmixerserie met elektrische trommelaandrijving maakt, in combinatie met een elektrisch chassis, het mogelijk om beton te transporteren zonder uitstoot te veroorzaken. Ook het lossen van beton op het terrein verloopt schoon en stil. De ETM aanbouwdelen zijn leverbaar als vaste opbouw en oplegger. Bezoekers van de Intermat kunnen een volledig elektrisch gelede ETM 1205 zien.

Eén machine, drie aandrijfmogelijkheden: de verreiker T 33-10

Het portfolio van internationale klantactiviteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van verreikers en rupsbulldozers is enorm gevarieerd. Trouw aan zijn open houding ten opzichte van techniek presenteert Liebherr op de Intermat 2024 een batterij- elektrisch aangedreven verreiker, de T 33-10. Wat de Liebherr verreiker onderscheidt, is de keuze aan aandrijfconcepten die zijn afgestemd op de toepassing of de markt, indien nodig: bio-brandstof (HVO) als emissiearme tegenhanger of additief voor fossiele brandstoffen, een batterij-elektrische aandrijving; of een hybride aandrijving bestaande uit een verbrandingsmotor en een elektromotor.

LTR 1150 telescopische rupskraan met VarioBase viert zijn wereldpremière

Met de ontwikkeling van de LTR 1150 breidt Liebherr zijn assortiment telescopische rupshijskranen uit met een 150-tons model. Ondanks dat hij ongeveer 50 procent meer laadvermogen biedt dan de LTR 1100, is de nieuwe kraan net zo eenvoudig en economisch te exporteren als zijn tegenhanger van 100 ton: verkrijgbaar compleet met rupsframes, met een totaalgewicht van 60 ton en een transportbreedte van 3,5 meter of als alternatief zonder rupsframe, weegt in totaal slechts 38 ton en is slechts 3,0 meter breed. Als primeur voor telescopische rupskranen is de LTR 1150 uitgerust met VarioBase, waarmee de kraanbesturing afhankelijk van de spoorbreedte en draaihoek het best mogelijke laadvermogen bepaalt.

Met nieuw ontwikkelde pompaandrijving: 36 XXT betonpomp

De 36 XXT betonpomp profiteert niet alleen van een nieuwe vijfdelige inklapbare giek, maar ook van de Powerbloc-aandrijfeenheid en het semi-gesloten oliecircuit. Het is een veelzijdige machine die tal van comfort- en veiligheidskenmerken biedt, zoals de ergonomische treden en vereenvoudigde toegang. Een ultracompact ontwerp zonder overhang van de giek aan de achterkant maakt hem uiterst wendbaar in krappe ruimtes. Een bijzonder hoogtepunt van de 36 XXT betonpomp is de nieuw ontwikkelde ' Powerbloc ' pompaandrijfeenheid, die als grote voordeel heeft dat alle hydraulische schakel- en meetelementen volledig geïntegreerd zijn.

 

Voor meer informatie: Liebherr