Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Engcon lanceert grotere trilplaat

Engcon lanceert grotere trilplaat

Engcon introduceert nu een grotere trilplaat die geschikt is voor grotere graafmachines in de klasse vanaf 19 ton met een S70- of S80-snelwissel.

De PC trilplaten van Engcon werken met een laag debiet en zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik onder een draaikantelstuk om het aantal machines en uitrustingsstukken te verminderen. Het gebruik van een trilplaat aan de machine vergroot de veiligheid, doordat niemand in de bouwput hoeft te werken die door de trillingen eventueel zou kunnen invallen. 

Net als de andere hydraulische uitrustingsstukken van Engcon hebben ook de trilplaten standaard het EC-Oil automatisch snelwisselsysteem. Dit betekent dat u ze kunt aansluiten zonder de cabine te verlaten. Het koppelen van de hydrauliek gaat automatisch met EC-Oil, waarmee tijdwinst wordt behaald en kosten kunnen worden bespaard. 

"Het is geweldig om trilplaat met grotere afmeting in onze PC-serie te kunnen aanbieden", zegt Martin Engström, productmanager bij Engcon. "Dit is een nieuwe stap in het verbreden van ons assortiment. De eindklant moet, ongeacht de grootte van zijn graafmachine, onze slimme en efficiënte uitrustingsstukken in het dagelijkse werk kunnen gebruiken om de winstgevendheid te verhogen", vervolgt hij. 

Voordelen van Engcon PC-modellen:
-Geschikt voor draaikantelstukken met EC-Oil. 
-EC-Oil automatisch snelwisselsysteem als standaard. 
-Vele toepassingsgebieden voor draaikantelstukken, ook op plaatsen waar het voorheen onmogelijk was te werken (zoals op steile hellingen of in sleuven). 
-Nieuw ontworpen vibratie-unit/generator die een lager hydraulisch debiet nodig heeft en een grotere verdichtingskracht geeft. 
-Handbediende trilplaten die kunnen vallen of gaan slingeren, en daarmee een gevaar vormen voor personen in de omgeving, worden overbodig. 
-Minder slangen die kunnen kapot kunnen gaan of slijten omdat er geen lekolieleiding nodig is.

 

Voor meer informatie: Engcon