Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Uitgevoerd voor het hete werk bij de hoogovens

Uitgevoerd voor het hete werk bij de hoogovens

Backes Transport und Schlackenaufbereitung GmbH, een bedrijf gevestigd in Dillingen in het Saarland, gebruikt de Liebherr R 980 SME rupsgraafmachine voor het laden van warme en koude slakken. Om de uitdagingen van dit soort operaties het hoofd te bieden, bouwde Liebherr de machine volgens de eisen van de klant.

Het laden van hete slakken is uitdagend werk, waarbij de machine wordt blootgesteld aan constant zeer hoge temperaturen. De R 980 SME rupsgraafmachine is voor de Saarlandse firma Backes Transport und Schlackenaufbereitung GmbH speciaal ontworpen om aan dergelijke eisen te voldoen. De hooglepelbak kan grote hoeveelheden slakken verwerken. Voor slaklaadwerkzaamheden is de machine uitgerust met speciale veiligheidsvoorzieningen, zoals een brandbestrijdingssysteem, blootliggende leidingen en slangen zijn afgedekt met hitteschild. Deze rupsgraafmachine heeft een breed bordes aan de linkerszijde, die toegankelijk is via een uitschuifbare ladder. Beide voorzieningen zorgen voor een veilige toegang tot de verhoogde cabine en het motorcompartiment van de machine.

Ontwikkeling afgestemd op de wensen van de klant

De R 980 SME voor Backes is ontwikkeld door Liebherr Application Center, dat in 2020 werd opgericht op de locatie van Liebherr-France SAS in Colmar. Specifieke eisen en speciale wensen van klanten worden daar geanalyseerd en de analyse wordt gebruikt voor het bouwen van machines op maat. Klantverzoeken die via het verkoopnetwerk binnenkomen, worden systematisch geanalyseerd door een team van specialisten met een grondige kennis van zowel onze producten als hun potentiële toepassingsgebieden. Hierdoor kunnen zij de beste oplossing voor de wensen van de klant ontwikkelen. Dit diverse, multidisciplinaire team kan snel genoeg reageren op verzoeken van klanten, zodat deze perfect kunnen worden geïntegreerd in de productieprocessen van Liebherr-France SAS. Het staal dat wordt gebruikt om de rupsgraafmachine te bouwen, wordt geleverd door Stahl-Holding-Saar GmbH & Co. KGaA in Dillingen. Liebherr-France SAS bestelt jaarlijks ongeveer 7.000 ton staal bij dit bedrijf, wat neerkomt op ongeveer 70 procent van onze totale behoefte.

De rupsgraafmachine maakt indruk door zijn productiviteit, gebruiksvriendelijkheid en een laag brandstofverbruik

Slakkenspecialist Backes verwacht dat de eigenschappen van de R 980 SME rupsgraafmachine efficiënt werken zullen vergemakkelijken en daarmee de productiviteit zullen verhogen. Ondanks zijn ruim 100 ton gewicht onderscheidt de machine zich door zijn wendbaarheid, eenvoudige en intuïtieve bediening en comfortabele, ergonomisch ontworpen cabine. Bovendien meldt de klant dat de R 980 SME vijf tot zes liter minder brandstof verbruikt dan het vorige model, dat ook door de firma uit Saarland wordt gebruikt voor transport en slakbehandeling. Het bedrijf laadt slakken uit de staalproductie in dumptrucks. De dumptrucks voeren de slak af voor verwerking, die begint nadat deze is afgekoeld. Voor deze werkzaamheden maakt Backes momenteel gebruik van twee R 980 SME en twee oudere Liebherr R 984 C rupsgraafmachines.

 

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr