Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Boels Rental neemt Riwal over, samen naar grotere hoogten

Boels Rental neemt Riwal over, samen naar grotere hoogten

Boels Rental kondigt met trots de geplande overname van Riwal aan. Een gerenommeerd verhuurbedrijf met een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten.

De overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Boels om de grootste en beste verhuurpartner in Europa te worden. De overname versterkt de aanwezigheid in bestaande markten, zorgt voor uitbreiding naar nieuwe en geeft een aanzienlijke impuls aan de hoogwerker vloot van Boels.

Geografische groei

Boels en Riwal hebben een sterke marktpositie in hun respectievelijke markten. In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal hun krachten bundelen. De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Waar Boels een ongeëvenaard sterk en uitgebreid netwerk in Europa heeft, is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar. Deze geografische uitbreiding, gecombineerd met een versterking van de specialistische verhuurdivisie, positioneert Boels voor succes en verdere groei richting de toekomst.  

Uitbreiding kennis & expertise

De expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers voegt een nieuwe dimensie toe aan het product- en serviceaanbod van Boels. Met een vloot die voor meer dan 60% is geëlektrificeerd, draagt de overname ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Boels.
"Met een gecombineerde vloot van meer dan 55.000 hoogwerkers, aangevuld met specialistische kennis & expertise, kunnen wij een ongeëvenaarde dienstverlening en service bieden waardoor onze klanten altijd door kunnen met hun project. Ongeacht hun uitdaging", aldus Pierre Boels, CEO Boels Rental.

Gedeelde visie en DNA

Riwal en Boels passen goed bij elkaar. De geschiedenis van Boels en Riwal gaat terug tot respectievelijk 1977 en 1968. Naast een familiaire bedrijfscultuur hebben beide bedrijven sterke groei doorgemaakt de afgelopen decennia en een gerenommeerde reputatie in de machineverhuur opgebouwd. De overname brengt twee bedrijven samen met vergelijkbare normen en waarden en een gemeenschappelijke visie op klantbediening: kwalitatief materieel voor elke uitdaging en direct beschikbaar. Makkelijk besteld en snel geleverd. "Boels en Riwal passen strategisch gezien perfect bij elkaar als je kijkt naar zaken als bedrijfscultuur, geografische aanwezigheid en groeimogelijkheden. De overname is een bewijs van de kracht en kwaliteit van het werk dat we hier bij Riwal en Manlift leveren.”, aldus Pedro Torres, CEO Riwal.

Springplank voor verdere groei

Met 65 vestigingen en bijna 1200 deskundige werknemers voegt Riwal circa 310 miljoen euro omzet toe aan Boels Group. De overname zorgt daarmee niet alleen voor geografische uitbreiding en schaalvergroting, het versterkt ook de financiële slagkracht en wendbaarheid van Boels. De overname creëert met bijna 830 filialen in 27 landen een stevig fundament voor verdere groei. Met een gecombineerde vlootwaarde van 3,6 miljard euro en een deskundig personeelsbestand van bijna 8500 medewerkers kan Boels elke klantuitdaging aan.

 

Voor meer informatie: Boels Group