Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steelwrist tekent hem opnieuw!

Steelwrist tekent hem opnieuw!

Gisteren, woensdag 13 maart 2024, introduceerde Steelwrist, aan de internationale pers, haar derde generatie draaikantelstukken. De XTR20 is getekend vanaf een leeg blad papier.

Daar waar de tweede generatie een verbetering van de eerste generatie was, is de nieuwe, derde generatie, Steelwrist draaikantelstukken helemaal nieuw ontwikkeld.
Opvallend van de nieuwe generatie draaikantelstukken is niet alleen de nieuwe typeaanduiding, XTR (voorheen X), maar ook de naar links verplaatste draaimotor en de compleet gegoten ophanging, rotatorhuis en onderbody.

Eerst de populaire klasse

Het eerste type van de derde generatie draaikantelstukken van Steelwrist is de XTR20, als opvolger van de X20. Dit draaikantelstuk is geschikt voor graafmachine van 15 tot 20 ton. In dit segment worden de meeste draaikantelstukken verkocht. De XTR20 is (voorlopig) alleen leverbaar met vaste, S-type of SQ (volautomatische) ophanging aan de bovenzijde in combinatie met S-Type of SQ-snelwissel aan de onderzijde. Kiest de klant voor alleen S-Type, heeft hij de mogelijkheid om hem achteraf te upgraden naar SQ, zonder dat er een compleet nieuw draaikantelstuk voor moet gekocht worden.

Details

Het nieuws van de XTR zit hem vooral in de zicht- en onzichtbare details. Alle XTR’s zijn absolute rotatie- en kantelsensoren, die compatibel zijn met diverse aanbieders van 2D en 3D GPS-systemen. Tevens beschikken ze over een eigen smeersysteem, OptiLube, voor het smeren van de draaikrans. De pennen hoeven niet meer gesmeerd te worden, deze zijn voorzien van life-time vet met drievoudig afgedichte lagers. 
Door een optimale positie van de kantelcilinders, zijn deze korter en maken een mindere zijwaartse slag tijdens het kantelen. De XTR20 is voorzien van geheel nieuwe wormwiel, draaikrans en rotatiemotor waardoor er een hogere rotatiekracht mogelijk.

LockSense vervangt FrontPinLock

Geheel nieuw is LockSense. Een gepatenteerde vergrendeling van de snelwissel, waarbij de vergrendelassen voorzien zijn van magneten. Hierdoor zijn geen kwetsbare sensoren en kabels in de snelwissel aanwezig. LockSense wordt toegepast op alle nieuwe S-type en SQ-snelwisselsystemen
Bijkomend voordeel van LockSense is dat deze de FrontPinLock vervangt, waardoor de Steelwrist snelwissels niet alleen de uitrustingsstukken van de andere Open-S-deelnemers kunnen opnemen, maar ook die van Oilquick.

Binnenkort meer nieuws van Steelwrist.

Specificaties:

Type: XTR20
Machinegewicht: 15 - 20 ton
Gewicht: vanaf 540 kg
Opbouwhoogte: 557 mm (vast - S-Type)
  598 mm (S-type - S-Type)
Breedte: 799 mm
Maximale kantelhoek: 2x 45o
Kantelmoment: 41,3 kNm
Rotatiemoment: 9,2 kNm
Olieflow: 100 liter/min
Max. druk: 210 bar
Max. druk extra functie: 350 bar

 

Voor meer informatie: Steelwrist