Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

JCB lanceert grootste X-serie rupsgraafmachine

JCB lanceert grootste X-serie rupsgraafmachine

JCB breidt haar populaire X-serie rupsgraafmachines uit met de onthulling van het grootste en krachtigste model tot nu toe - de nieuwe 370X.

De heavy-duty grondverzetter brengt zijn toonaangevende niveaus van productiviteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid naar de 35-40 ton sector.

De belangrijkste kenmerken zijn:
- Een machine die vanaf de basis is ontworpen met het bewezen DNA van de X-serie ingebouwd
- Het vermogen om 4,5 ton meer materiaal per liter brandstof te verplaatsen dan concurrerende modellen
- Stage 5 240 kW (322 pk) dieselmotor levert 14% meer vermogen
- Nieuwe JCB UX gebruikersinterface, met 10" touchscreen kleurenscherm en bedieningselementen
- Verhoogde hydraulische druk verhoogt de prestaties bij moeilijk graafwerk
- Verlengde onderhoudsintervallen voor verbeterde totale eigendomskosten (TCO)
- Verhoogde onderwagen en zwaar contragewicht voor maximale stabiliteit

Paul Swallow, Business Head - Excavators, zegt: "Met meer vermogen, meer kracht en duurzaamheid, een lager brandstofverbruik en lagere eigendomskosten is de JCB 370X een grote stap voorwaarts voor klanten in de 35-40 ton klasse. Met fantastisch comfort en controle voor de machinist biedt de 370X een oplossing voor zware graafmachines voor markten over de hele wereld."

Uitzonderlijke prestaties

De JCB 370X wordt aangedreven door de nieuwste Cummins L9 dieselmotor, die voldoet aan de Stage 5 emissienorm. Deze 8,9-liter zescilindermotor heeft een vermogenstoename van 14% ten opzichte van de uitgaande JS370, met 240 kW (322 pk) beschikbaar bij slechts 1.700 omw/min. De motor levert dit maximumvermogen binnen een beperkt toerenbereik om het brandstofverbruik te verlagen en het algemene geluidsniveau te verlagen. Een Tier 2 common-rail motor is beschikbaar voor niet-wetgevende gebieden.
De nieuwste generatie Kawasaki hydraulische tandempomp werkt met een verhoogde druk van 350 bar, oplopend tot 380 bar tijdens boost cycli. In combinatie met een ventielenblok van de nieuwste generatie en een hydraulisch bediende koelventilator met omkeerfunctie draagt dit bij aan een toonaangevende efficiëntie. De 370X kan tot 4,5 ton meer materiaal per liter brandstof verplaatsen en tot 86 ton per uur meer dan de concurrenten in de tests.
Alle belangrijke structuren en componenten zijn ontworpen met het oog op extra prestaties en productiviteit. Een zwaarder contragewicht draagt bij aan extra stabiliteit, terwijl grotere structuren de extra krachten aankunnen. Grotere leidingdiameters en een hogere hydraulische druk resulteren in meer vermogen aan het graafgedeelte, dat opnieuw is ontworpen met gegoten giekvoet- en hydraulische ramscharnierpunten voor extra sterkte en duurzaamheid.

De 370X wordt geleverd met een monogiek van 6,45 meter, met een keuze uit een lepelsteel van 2,63 meter, 3,23 meter of 4,03 meter. Optionele lepelstelen voor zwaar gebruik hebben extra versteviging om zware toepassingen aan te kunnen. Ook is de diameter van de bakpennen is vergroot.
Optioneel is er ook een longreachgiek leverbaar, bestaande uit een 12,33 meter lange giek in combinatie met een 9,5 meter lange lepelsteel, deze heeft een bereik van ruim, 21,5 meter op maaiveld.
Er is keuze uit twee onderwagenbreedtes. Een smalle NLC-onderwagen met een spoorbreedte van 2,39 meter en een brede LC-onderwagen met een spoorbreedte van 2,6 meter.

Comfort voor de machinist

Net als alle machines uit de X-serie profiteert de 370X van de JCB Command Plus ROPS-cabine. De Command Plus-cabine is niet alleen een van de grootste graafmachinecabines op de markt, met een volume van 2,86 m3, maar heeft ook een verwarmde luchtgeveerde stoel en een verlaagd geluidsniveau van 69 dB in de cabine.
De cabine is verder verbeterd met een nieuwe 10" touchscreen monitor met een nieuwe gebruikersinterface, JCB UX genaamd, terwijl het schakelpaneel meer aanpasbare sneltoetsen bevat, waardoor de machinist nog persoonlijker kan werken. Klimaatregeling, een radio met DAB-optie, sleutelloze start en dubbele camera's voor extra zicht zijn allemaal standaarduitrusting.
De JCB UX-interface heeft maximaal 25 gebruikersprofielen, die allemaal kunnen worden aangepast met de mogelijkheid voor machinisten om de configuratie van de joystick in te stellen om aan hun individuele eisen te voldoen. De connectiviteit voor mobiele telefoons is verbeterd met telefoonboekintegratie via de monitor. De machine is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en er zijn helpgidsen beschikbaar op de monitor, samen met 'how to'-video's, die alle functies van het JCB UX-systeem behandelen.

Totale eigendomskosten

De 370X biedt real-time bewaking van alle vloeistofniveaus op het display in de cabine. De machine profiteert ook van verlengde onderhoudsintervallen, waarbij de hydraulische intervallen zijn verdubbeld tot 2.000 uur. Onderhoud van de motorkoelvloeistof is nu vereist na 3.000 uur, terwijl de intervallen van de luchtfilterelementen zijn verlengd tot 2.000 uur. De machine heeft drie werkstanden om graven, heffen of zuinig werken te optimaliseren. Auto-stop en Auto-Idle motorfuncties zijn ook standaard om het brandstofverbruik tijdens stationair draaien te verminderen, waardoor de TCO verder wordt verhoogd.
De 370X is leverbaar met een reeks opties om de machine aan te passen aan de eisen van de klant. Deze omvatten extra hydraulische circuits met maximaal 15 instellingen voor uitrustingsstukken en een eersteklas verwarmde en gekoelde stoel. LED-verlichting is nu standaard, met opties die kunnen worden uitgebreid tot maximaal 14 LED-werklampen. De machine kan ook worden aangeboden met het JCB 2D- en 3D-ready INTELLIGRADE-systeem, dat machinebesturingsoplossingen biedt om de productiviteit, nauwkeurigheid en veiligheid te verbeteren. Een 360° camerasysteem met vogelperspectief, geïntegreerd in het 10" display, kan ook worden aangeboden, samen met goed zichtbare handrails rondom.
De 370X volgt de styling en het ontwerp dat voor het eerst te zien was op de kleinere JCB-graafmachines uit de X-serie, met robuuste stalen servicedeuren met dubbele plaat en handrails die met bouten vastgezet kunnen worden.

 

Voor meer informatie: JCB