Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Casco bouwen met een druk op de knop: volledig radiogestuurde bouwplaats

Casco bouwen met een druk op de knop: volledig radiogestuurde bouwplaats

Comet Paca vertrouwt op innovatieve bouwtechnologieën tijdens de bouwwerkzaamheden voor een nieuw, natuurgericht wooncomplex in de gemeente Hyères les Palmiers aan de Franse Rivièra. De ruwbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door een telescopische rupshijskraan, de Sennebogen 683 E, geleverd en bediend door M&S Translev.

Comet Paca, een groot bedrijf binnen de Mellone Construction Group, is gevestigd in Zuidoost-Frankrijk als bouwpartner voor vrijstaande huizen en appartementencomplexen. Als jarenlange Sygmat-klant onderhoudt het bedrijf een vloot van compacte Sennebogen-verreikers op Île de France en in Zuid-Frankrijk. Voor een nieuw woningbouwprogramma aan de Côte d'Azur, stond de lokale regelgeving het gebruik van een torenkraan op de gehele bouwplaats in de weg. De oplossing: de ultramoderne Sennebogen 683 E rupshijskraan. Deze kraan verwerkt al het hijswerk op één deel van de bouwplaats en voldoet aan de transportvereisten voor de drie gebouwencomplexen van vier verdiepingen.
Comet paca combineert verschillende bouwtechnieken om hun bouwplaatsen te optimaliseren en de beste milieu- en energieprestaties van hun gebouwen te garanderen. De Sennebogen 683 E heft gangbare prefabelementen, conventionele of geïsoleerde blokken, betonkubels, puin en de belangrijkste conventionele bouwcomponenten zoals kolommen, balken of bekisting.

Dynamisch en belastbaar onderweg

De kraan staat in het midden van de bouwplaats en beweegt op zijn rupsen naar behoefte om een groot werkgebied te bestrijken en aan de behoeften van elk team te voldoen.
Dankzij de telescopische giek van 42 meter met Full-Power Boom kan hij zijn reikwijdte tot 40 meter vergroten, zodat hij efficiënt kan hijsen op de hele bouwplaats. De belangrijkste voordelen van de telescopische rupskranen van Sennebogen worden op deze bouwplaats meer dan ooit gedemonstreerd. Verplaatsen en telescoperen onder last over de hele lengte van de giek is geen enkel probleem.

100% radiogestuurde telescopische rupshijskraan

Naast de bijzondere prestaties van de 683 E is ook de manier waarop hij wordt gebruikt uitzonderlijk. De kraan werd gekozen ter vervanging van een torenkraan met hoge capaciteit die gewoonlijk op dergelijke bouwplaatsen wordt gebruikt. Het grote voordeel hier is het gebruik van radiografische bediening voor alle handelingen: Het verplaatsen met of zonder last, hijsen of positioneren wordt op afstand geregeld.
Sébastien Greuzard, Managing Director van M&S Translev, werkt al enkele maanden in Hyères: "Het is uniek dat ik de kraan nauwkeurig kan bedienen met de 683 E radiografische bediening, zowel vanaf de grond als in het werkgebied op de verdiepingen van de gebouwen. Ik kan hijswerkzaamheden op de grond uitvoeren en de ladingen precies plaatsen door vlak naast de arbeiders in de montageplaatsen te staan."

Veiligheid door innovatie

De verhoogde veiligheid is een essentieel element dat ook door de teams op de bouwplaats werd benadrukt: "Met deze werktechniek en dankzij deze kraan heeft de machinist het hele werkgebied van de machine direct in zicht en zijn de manoeuvres veel veiliger wanneer de kraanmachinist dicht bij zijn collega's werkt in plaats van blindelings met een radioverbinding of een camera."

 

Importeur voor België: Van Haut
Importeur voor Nederland: Van den Heuvel Cranes & Services
   

Voor meer informatie:

Sennebogen