Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Case lanceert nieuwe 651G Evolution wiellader

Case lanceert nieuwe 651G Evolution wiellader

Case Construction Equipment heeft zijn assortiment middelgrote wielladers geüpgraded met de lancering van een achtste model in de serie. De geheel nieuwe 651G Evolution vult een gat tussen de 621G en de 721G. Het nieuwe model, gebaseerd op het moedermodel 621G, biedt verbeterde laadprestaties en levert toonaangevende productiviteits- en prestatieniveaus.

Verbeterde productiviteit

De grotere 721G, 821G en 921G Evolution-modellen zijn ook geüpgraded en beschikken nu over hogere kiplasten en bakstorthoogtes, waardoor de productiviteit voor klanten verder wordt verbeterd. Dankzij deze extra prestaties heeft Case een nieuwe reeks overslagbakken met een hogere capaciteit kunnen aanbieden op alle modellen, van de 651G tot de 921G, met gebogen zijranden en een opnieuw ontworpen bovenbescherming die zorgt voor grotere capaciteiten, verbeterde bakpenetratie en materiaalretentie.

Verbeterde betrouwbaarheid

De 651G Evolution is, samen met de drie grotere modellen, voorzien van versterkte chassisdelen aan de voor- en achterkant om de hogere prestaties aan te kunnen. Zwaar uitgevoerde assen zijn nu standaard gemonteerd, met keuze uit verschillende differentiëlen op elke as. Klanten kunnen kiezen tussen een 100% differentieelslot op de vooras en een open differentieel aan de achterzijde, een 100% differentieelslot aan de voorzijde en een sperdifferentieel aan de achterzijde, of een sperdifferentieel op beide assen.

Bestuurderscomfort

Evolution-bestuurders profiteren van een ruime ROPS/FOPS-beschermde cabine van niveau 2, met een touchscreen-display dat controle biedt over alle machinefuncties. Dit omvat de mogelijkheid om het motortoerental op een vast toerental in te stellen en de mogelijkheid om de rijregeling automatisch in te schakelen bij een ingestelde snelheid. Bij de wielladers uit de G-serie heeft de machinist al toegang tot een digitale handleiding via de monitor, terwijl de cabine is voorzien van verstelbare elektrohydraulische bedieningshendels, nieuwe vermogensmodi en configureerbare knoppen op de hoofdconsole.
Dankzij een geïntegreerd weegsysteem kan de machinist het verplaatste materiaal nauwkeurig laden en registreren, waarbij een breed scala aan datasets beschikbaar is, waaronder taaktickets, klantnaam, vrachtwagenregistratie en doelladingsgegevens. Al deze informatie kan via het telematicaportaal Case SiteWatch automatisch naar het kantoor worden verzonden.

Schonere, groenere power

Case Evolution-wielladers uit de G-serie worden aangedreven door beproefde Stage 5 FPT industriële dieselmotoren. Deze hebben een inhoud van 4,5 liter op de 521G, 6,7 liter op de 621G tot 921G en 8,7 liter op de 1021G en 1121G. Op alle modellen tot en met de 921G worden wastegate-turbocompressoren gebruikt, met turbo's met variabele geometrie voor de twee grotere modellen. Alle motoren maken gebruik van het beproefde Hi-eSCR2-nabehandelingssysteem van FPT, zonder dat er EGR nodig is. De machines zijn compatibel met een reeks synthetische en duurzame brandstoffen, waaronder HVO en XTL.

Case-serviceoplossingen

De nieuwe 651G Evolution wordt gedekt door alle bestaande diensten die door Case worden aangeboden, inclusief verlengde garantie en geplande onderhoudscontracten, regelmatige inspecties, vloeistofanalyse, onderhoudskits en telematica.
Het nieuwe model is uitgerust met telematica die mogelijk wordt gemaakt door een 4G SiteConnect- module die toegankelijk is via de nieuwe SiteManager- app, beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Het platform is gebouwd met de klant in gedachten.

SiteConnect maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk tussen machines en Case-dealers, die diagnoses op afstand kunnen uitvoeren en machinisten het beste kunnen adviseren over eventuele geïdentificeerde problemen zonder de locatie te bezoeken. Op algoritmen gebaseerde proactieve analyse van potentiële fouten en een kortere tijd om problemen op te lossen, zorgen voor meer uptime en productiviteit. Als er een potentieel probleem wordt gedetecteerd, wordt er een waarschuwing naar de Case-dealer gestuurd met specifieke aanbevelingen en acties om problemen op te lossen voordat ze problemen worden. SiteConnect en telematica zijn standaard bij de G-Series Evolution.
Zoals geïntroduceerd bij de G Evolution-serie, zijn de service-intervallen verlengd van 500 naar 1.000 uur ook van toepassing op de 651G, waarbij wordt geprofiteerd van lagere totale onderhoudskosten die beschikbaar zijn via het geplande onderhoudsprogramma van Case Care, dat een verscheidenheid aan duur- en toepassingsdekkingen biedt, evenals betalingsopties.

Dealers voor Nederland: Case Nederland
  Van den Broek Mech. en Machinebouw
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Handelsonderneming Jaap Tempel
  Troost Machinehandel
  Van der Vrande Bouwmachines
Dealers voor België: Dannemark
  Delvano
  Key-Tec
  Steven van Roy
  Lecarbo

Voor meer informatie:

Case Construction Equipment