Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Wacker Neuson werkt samen met Open-S Alliance en Clean System

Wacker Neuson werkt samen met Open-S Alliance en Clean System

Met een breed productassortiment wil Wacker Neuson het dagelijkse werk op de bouwplaats zo eenvoudig en efficiënt mogelijk maken. Hiervoor gaan ze samenwerken met Open-S Alliance en Clean Systems.

"In het belang van onze klanten richten we ons steeds meer op interface-standaarden", zegt Alexander Greschner, Chief Sales Officer van het Wacker Neuson concern. "Met open standaarden helpen we de complexiteit op de bouwplaats te verminderen en zorgen we ervoor dat onze klanten de grootst mogelijke flexibiliteit hebben. Als wereldwijd opererend bedrijf staan we open voor verschillende initiatieven en benaderingen bij het vaststellen van standaarden in onze branche."

Om deze reden heeft de afdeling uitrustingsstukken van het Wacker Neuson concern de samenwerking met twee technologieleiders op het gebied van uitrustingsstukken voor graafmachines geïntensiveerd. "We zijn ervan overtuigd dat het lidmaatschap van de Open-S Alliance en onze nauwe samenwerking met Clean System onze klanten echte meerwaarde biedt", zegt Reinhold Baisch, Managing Director Wacker Neuson Aftermarket en verantwoordelijk voor aanbouwdelen.

De Open-S Alliance is een initiatief op basis van de gevestigde symmetrische S-standaard voor snelwisselsystemen voor graafmachines, die is uitgebreid met volledig hydraulische snelwissels met de Open-S-standaard. "Wacker Neuson biedt binnenkort af fabriek producten aan die voldoen aan de Open-S-standaard. Daarom is het voor ons een logische stap om deel uit te maken van de Open-S Alliance", voegt Reinhold Baisch toe. "We werken ook nauw samen met Oilquick om ervoor te zorgen dat onze aanbouwdelen zo goed mogelijk compatibel zijn met het Clean System voor volledig hydraulische snelwissels, die veel worden gebruikt in Centraal-Europa."

Naast standaarden op het gebied van mechanica en hardware maakt Wacker Neuson deel uit van de werkgroep Machines in Construction, MiC 4.0, die werkt aan de invoering van interfacenormen op het gebied van elektronica, digitale gegevensoverdracht en software, omdat digitale hulpsystemen en verdere ontwikkelingen op het gebied van mens-machine-interfaces ook een steeds belangrijkere rol spelen.

 

Voor meer informatie: Wacker Neuson