Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Steelwrist

Intermat 2024: Steelwrist

In een interactieve stand op Intermat demonstreert Steelwrist zijn toewijding aan de Franse markt, waarbij bezoekers kunnen ervaren hoe de draaikantelstukken, SQ automatische snelwissels en uitrustingsstukken de efficiëntie van graafmachines verbeteren.

Steelwrist nodigt bezoekers uit om de nieuwste producten te ontdekken die zijn onthuld tijdens de recente lancering in de vestiging van het bedrijf in Hamburg, Duitsland. Dit is de eerste kans voor het publiek om alle nieuwe producten en oplossingen te zien en te ervaren.

Sterke betrokkenheid bij de Franse markt

Steelwrist is sinds 2016 met een lokale organisatie aanwezig in Frankrijk en in 2019 is de lokale dochteronderneming Steelwrist France SAS opgericht. In juni 2023 opende het bedrijf de nieuwe vestiging in Chilly-Mazarin, ten zuiden van Parijs, met lokale voorraad producten en reserveonderdelen en technische ondersteuning om de aanhoudende groei in Frankrijk te ondersteunen. Na het debuut op de Intermat in 2015 bevestigt Steelwrist zijn toewijding aan de Franse markt met een prominente buitenstand, die bezoekers een uitgebreide liveshow biedt van producten die zijn ontworpen om de efficiëntie van graafmachines te verbeteren.

Interactieve demonstraties benadrukken de efficiëntie

Een hoogtepunt van de Steelwrist-stand op Intermat is de liveshow met twee graafmachines uitgerust met SQ50 automatische snelwissels en X12 draaikantelstukken. Tijdens de demonstratie zullen de machines dezelfde gereedschappen delen, zowel de hydraulische en mechanische uitrustingsstukken, en de bakken. Omdat de machines zijn uitgerust met Steelwrist SQ-techniek, kunnen machinisten wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken zonder de cabine te verlaten.
Daarnaast zal bij de demonstratie een elektrische minigraafmachine aanwezig zijn die is uitgerust met het Steelwrist TCX-kantelstuk, die flexibiliteit biedt voor de kleinste graafmachines. Het innovatieve TCX kantelstuk is genomineerd voor een Intermat Innovation Award in de categorie Grondverzet, Sloop en Transport.

Open-S Alliance-evenement georganiseerd door Steelwrist

Open-S is de open standaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. Het doel van Open-S is om wereldwijde uitwisselbaarheid te bieden tussen snelwissels, draaikanelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten. Steelwrist is een van de oprichters van de Open-S Alliance en zal op donderdag 25 april van 10.00 tot 11.00 uur een evenement organiseren op haar stand, waar deelnemers meer te weten kunnen komen over de nieuwste ontwikkelingen in de wereldwijde Open-S-standaard en in contact kunnen komen met vertegenwoordigers en leden van de alliantie.
De Open-S Alliance staat ook op de shortlist voor een Intermat Innovation Award in de categorie Grondverzet, Sloop en Transport, waarvan de winnaars bekend worden gemaakt op de eerste dag van de beurs, 24 april.

De wereldwijde Open-S-standaard is goed voor zowel de machine-eigenaar als de industrie als geheel. Het streeft ernaar machine-eigenaren de vrijheid te geven om tussen fabrikanten te kiezen en niet gebonden te zijn aan één eigen oplossing”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Nieuwe producten onder de aandacht brengen

Steelwrist organiseerde onlangs een groot productlanceringsevenement, waarbij het eerste model van de derde generatie Steelwrist draaikantelstukken werd onthuld en twee nieuwe rotorsnelwissels werden geïntroduceerd, naast een nieuwe reeks trilblokken en grijpers. Al deze nieuwe producten zullen te zien zijn op Intermat.
Het middelpunt van de productlancering is de XTR20, het eerste model van de derde generatie Steelwrist draaikantelstukken, die verschillende innovatieve kenmerken demonstreert vanuit zowel hardware- als softwareperspectief. Als aanvulling op de XTR20 zijn er de XR-rotorsnelwissels van de eerste generatie en de XT-kantelstukken van de tweede generatie.
Als aanvulling op het toch al uitgebreide assortiment uitrustingsstukken zal Steelwrist ook zijn nieuwe assortiment HCX-trilblokken, MGX-multigrijpers en SGX-sorteergrijpers tonen. Alle nieuwe uitrustingsstukken zijn ontworpen voor gebruik onder een draaikantelstuk, wat de flexibiliteit en veelzijdigheid van elke graafmachine vergroot.
De aanwezigheid van Steelwrist op Intermat 2024 toont onze sterke betrokkenheid bij de dynamische Franse markt, waar gebruikers, machinisten en eigenaren de efficiëntiewinsten erkennen die onze producten en oplossingen bieden. Ik kijk ernaar uit om onze nieuwste producten en innovaties voor het eerst met een breder publiek te delen”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

 

Voor meer informatie: Steelwrist