Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Pladdet customized Hitachi ZX300LC-7 voor Kloosterman

Pladdet customized Hitachi ZX300LC-7 voor Kloosterman

Opnieuw koos Kloosterman Kapelle voor een nieuwe Hitachi rupsgraafmachine. Deze keer werd ter vervanging van een ZX290LC-5 gekozen voor een ZX300LC-7. Na studie van diverse giekconfiguraties werd gekozen voor een door Pladdet aangepaste machine met een werkbereik van circa 14 meter op het maaiveld.

Hiervoor werd door Pladdet zowel de lepelsteel als de hoofdgiek verlengd. Het contragewicht werd naadloos verzwaard. Voor een optimaal bereik werden de hefcilinders door middel van een dom onder de monogiek geplaatst.

Kloosterman bestelde de machine compleet met kettingkist in de onderwagen, bordessen en handrelingen links en rechts op de machine, een Groeneveld automatisch vetsmeersysteem en een voorbereiding voor het werken met een overdrukfiltersysteem.

Verder werd de machine afgeleverd inclusief het nieuw ontwikkelde Pladdet CW40 kantelstuk. Dit kantelstuk kenmerkt zich door het lage eigengewicht en de compacte bouwhoogte. De kantelhoek bedraagt 2 x 45 graden.

Nadat de machine door Kloosterman zelf was voorzien van een Trimble 3D gps-opbouw kon machinist Jan van de Vijven aan de slag met de aanleg van een nieuw waterbassin.

Schaalmodellen Johan Walhout leverde de Hitachi ZX300LC-7 50x kleiner af.

 

Voor meer informatie: Pladdet