Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Fuso lanceert nieuwe Canter: nu nóg comfortabeler, veiliger en veelzijdiger

Fuso lanceert nieuwe Canter: nu nóg comfortabeler, veiliger en veelzijdiger

Fuso, onderdeel van Daimler Truck, kondigt een uitgebreide update aan van het interieur van de populaire Fuso Canter (voor de varianten van 6,0 t, 7,5 t en 8,55 t). Voor de nieuwe Canter met volledig herzien interieur zijn extra veiligheidsuitrustingen en comfortfuncties standaard leverbaar. Ook de volledig elektrische eCanter krijgt diverse updates en zal in nog meer varianten leverbaar zijn, waardoor onder meer het scala aan gebruiksmogelijkheden wordt vergroot.

Florian Schulz, Hoofd Sales, Marketing en Customer Services van Fuso Europe: “Dankzij de kleinste draaicirkel in zijn klasse, zijn hoge laadvermogen en zijn veelzijdigheid is de iconische Fuso Canter al tientallen jaren een internationale bestseller onder de lichte trucks. Sinds de introductie in 1963 zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen Fuso Canters geproduceerd. We zijn verheugd dat we onze klanten nu een aanzienlijke upgrade op het gebied van veiligheid en comfort kunnen bieden.” Het nieuwe model wordt vanaf de zomer van 2024 voor de Europese markt geproduceerd.

Veiligheid en comfort staan ​​voorop: een overzicht van de innovaties in de Fuso Canter

De update van de Canter is meteen zichtbaar in het interieur. Het volledig opnieuw ontworpen cabinedesign is nu gebaseerd op de eCanter-cabine en creëert een moderne look die de nieuwe uitrustingsdetails op een functionele en aantrekkelijke manier integreert. Het middelpunt is de 6,95” radio met touchscreen, die goed bereikbaar is voor de chauffeur en de bijrijder. De nieuwe Canter beschikt over DAB+ radio-ontvangst en Apple CarPlayTM/Android Auto. Een gebruiksvriendelijk multifunctioneel stuurwiel maakt eenvoudige bediening van het nieuwe digitale lcd-combi-instrument mogelijk. Ook met het nieuwe cabine interieur, dat voor het eerst sinds 2011 een uitgebreide update heeft ondergaan, blijft de Canter uiteraard trouw aan zijn huidige pluspunten: de beproefde geluidsisolatie zorgt voor een indrukwekkend laag geluidsniveau in het interieur. Chauffeurs waarderen het goede zicht rondom, de lage instaphoogte en de comfortabele doorloop in de cabine van de Canter.

Daarnaast is de brandstoftank van de Canter nu gemaakt van robuuste kunststof. Het boordgereedschap en de krik zijn opgeborgen in externe boxen aan het frame. De Canter beschikt verder voortaan af fabriek over een fleetmanagement-interface.

De Canter heeft qua veiligheidssystemen letterlijk een 360°-update ondergaan: in alle richtingen vanuit het voertuig zorgen extra sensoren en camera's in combinatie met in totaal acht nieuwe of verbeterde veiligheidssystemen voor de bescherming van de inzittenden en overige weggebruikers. Vergeleken met het vorige systeem kan Active Brake Assist 6 (ABA 6) niet alleen bewegende en stilstaande voertuigen en overstekende voetgangers detecteren, maar ook fietsers en stilstaande voetgangers. Het Blind Spot Information System (BSIS) zorgt voor de veiligheid van weggebruikers naast het voertuig. Vier sensoren vergroten het huidige waarschuwingsgebied, doordat het systeem weggebruikers in de dode hoek en daarbuiten kan detecteren en akoestisch kan waarschuwen. Een gekleurde driehoek in het interieur op de A-stijlen kan zorgen voor een extra visuele waarschuwing. Naar voren gericht kan Front Protection Assist bij snelheden onder de 10 km/h visuele en akoestische waarschuwingen geven als voetgangers of fietsers zich direct voor de truck bevinden. De nieuwe Fuso Canter beschikt standaard over een Attention Assist-functie, die de chauffeur kan waarschuwen voor onoplettend en opvallend rijgedrag en een pauze adviseert.

Het Intelligent Speed Assistance-systeem kan de voertuigsnelheid bewaken, toont de huidige snelheidslimiet op het display en kan de bestuurder visueel en akoestisch waarschuwen als deze limiet wordt overschreden. Ook is de nieuwe Canter voorzien van een camera aan de achterzijde die mensen of objecten direct achter het voertuig op een display zichtbaar kan maken voor de chauffeur. Ook nieuw in de Canter is een waarschuwingssysteem gekoppeld aan bandenspanningssensoren, dat zowel de bandenspanning als de temperatuur in elk wiel weer kan geven en voor spanningsverlies kan waarschuwen. Het Emergency Stop Signal is actief bij snelheden boven 50 km/h. Bij plotseling remmen kunnen de noodknipperlichten worden geactiveerd om achteropkomend verkeer te waarschuwen en kop-staartbotsingen te voorkomen.

Boven op de acht genoemde veiligheidsuitrustingen beschikt de nieuwe Canter standaard over een interface voor een alcoholstartonderbreker. De chauffeur van het voertuig kan hier gangbare alcoholmeetapparatuur op aansluiten. 

Fuso Next Generation eCanter 

Naast de hiervoor genoemde veiligheidsuitrustingen krijgt de volledig elektrische Next Generation eCanter nog een aantal andere innovaties. Zo beschikt het nieuwe voertuig voortaan over cruisecontrol die te bedienen is via het multifunctionele stuurwiel. Voortaan zullen de led-achterlichten van het voertuig sequentieel gaan branden wanneer de richtingaanwijzer wordt geactiveerd (looplicht).

De toch al buitengewoon veelzijdige eCanter kan nu op nog meer manieren worden gebruikt. In plaats van de huidige 42 varianten kan de klant voortaan kiezen uit 46 varianten met drie verschillende accuconfiguraties voor de verschillende wielbases. Vanaf maart 2025 zullen ook nieuwe chassisconfiguraties voor de eCanter leverbaar zijn. Omdat de HV-accu op verschillende posities in het chassis kan worden geplaatst, zijn voortaan ook kraan- of palletwagenopbouwen mogelijk.

Over de Fuso Canter

Dankzij de kleinste draaicirkel in zijn klasse, zijn hoge laadvermogen en zijn veelzijdigheid is de Fuso Canter al meer dan zes decennia een internationale bestseller onder de lichte trucks. Sinds de introductie in 1963 zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen Fuso Canters geproduceerd. Het voertuig is leverbaar in vijf gewichtsklassen (3,5 tot 8,55 ton), met zes wielbases (2.500 tot 4.750 mm), drie krachtige motoren (130 tot 175 pk) en drie cabinevarianten (Standaard = 1,7 meter breed, Comfort = 2 meter breed en Dubbelcabine = 2 meter breed).

De Canter en de volledig elektrische eCanter worden voor de Europese markt geproduceerd in de Mitsubishi Fuso Truck Europe-fabriek in Tramagal/Portugal en voor alle andere markten in de Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation-fabriek in Kawasaki/Japan.

 

Voor meer informatie: Fuso Trucks