Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Elektrisch materieel ondergronds ingezet

Elektrisch materieel ondergronds ingezet

Bij de renovatie van het centrale station in München worden volop elektrische machines van Wacker Neuson ingezet.

Het renoveren van het centraal station van München is een echte megabouwplaats. Direct onder de reizigerssporen zijn de funderingen ondergronds versterkt door het plaatsen van een paalkapbalk. De uitdagingen bij deze werkzaamheden waren het gebrek aan toevoer van verse lucht in de tunnel, de krappe omstandigheden en het verkeer van mensen op slechts enkele meters afstand van de bouwplaats. Het volledige zero emission-portfolio van Wacker Neuson heeft zich in de praktijk bewezen. Bovendien werden er tijd en kosten bespaard omdat er geen duur en complex ventilatiesysteem aangelegd hoefde te worden.

Elektrische oplossingen voldoen aan alle eisen

In de huidige bouwfase is op de reizigersperrons een montagebrug gebouwd. Ter ondersteuning heeft bouwbedrijf ZECH Bau SE in de ondergrond een paalkapbalk geplaatst. Christian Eineichner, plaatsvervangend bouwmanager van ZECH Bau SE, zegt: “Omdat we ons onder de grond bevinden, moeten we schoon en efficiënt werken. Bovendien hebben we weinig plek. De elektrische apparaten en bouwmachines van Wacker Neuson voeren hier waardevolle diensten uit. Het bouwmateriaal start met één druk op de knop, wat echt een verademing is. Alle werkzaamheden worden geruisloos en zonder directe uitstoot uitgevoerd, wat het voor onze medewerkers uiteraard een stuk makkelijker maakt.” 

Martin Trumm, adviseur zero emission bij Wacker Neuson, bevestigt dit: "Op het centraal station van München heeft het zero emission-portfolio echt zin. Met onze producten kunnen wij het gehele proces verzorgen, van breken, uitgraven en transporteren tot verdichten. De klant hoeft geen prestatieverlies te accepteren, in geen enkele fase, maar in plaats daarvan profiteert hij van een grotere werkveiligheid en efficiëntie door het energiebesparende gebruik van de apparaten en machines".

Alle producten worden verhuurd voor de duur van de bouwfase. Christian Eineichner vult aan: “We zijn al bekend met de producten van Wacker Neuson van eerdere bouwprojecten. Daarom aarzelden we niet en vroegen opnieuw om de elektrische modellen van Wacker Neuson voor het centraal station van München. Het totaalpakket past hier gewoon, van de prestaties van de producten tot de gebruiksvriendelijkheid en de prijs.” Martin Trumm knikt: “Zeker als je op een emissievrije bouwplaats begint, is huren aan te raden, omdat de klant zonder hoog investeringsrisico kennis kan maken met de producten.”

Zero emission-portfolio bestrijkt de gehele bouwplaats

Voor de sloopwerkzaamheden en materiaaluitgraving waren twee accu-elektrische minigraafmachines EZ17e continu in gebruik. De machines moesten in totaal ruim 600 kubieke meter materiaal verplaatsen in een zeer kleine ruimte. Dankzij het compacte ontwerp en het ontbreken van een overhang aan de achterkant is de minigraafmachine EZ17e ideaal voor dergelijk werk en levert hij dezelfde prestaties als zijn tegenhanger op brandstof. De werkomgeving voor alle aanwezige medewerkers en de bediener is veel aangenamer, omdat zowel de directe uitlaatemissies als het geluid tot een minimum worden beperkt. Voor het transport van materialen werd de accu-elektrische verreiker TH412e ingezet. Deze is door het compacte ontwerp uitermate geschikt voor gebruik binnenshuis. De smalle ondergrondse doorgangen bij het centraal station vormden geen probleem voor de compacte TH412e, die nog geen twee bij twee meter meet.

Voor het verdichten van de grond in de greppels werd gebruikgemaakt van de accutriltamper AS62e en de omkeerbare trilplaat APU3050e. Het gebruiksgemak en de kilometerstand van een hele werkdag waren overtuigend op deze bouwplaats. Zowel de accutrilstamper AS62e en de trilplaat APU3050e als de modulaire accuaangedreven trilnaald ACBe, die parallel werd gebruikt bij het verdichten van beton, worden aangedreven door een Battery One-accu, die snel en eenvoudig kan worden uitgewisseld tussen de producten. 

Wacker Neuson werkt al meer dan tien jaar met elektrisch aangedreven, compacte apparaten en bouwmachines en heeft altijd de beste oplossing voor de klant voor ogen. Na de ontwikkeling van de eerste op accu's werkende trilstampers volgden al snel andere emissievrije producten. Vandaag de dag bedient Wacker Neuson het volledige ecosysteem: van de laadinfrastructuur via dienstverlening, financiële producten en verschillende gebruiksmodellen tot en met een levenscyclusanalyse van de accu.

 

Voor meer informatie: Wacker Neuson