Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo toont eerste af fabriek elektrische mobiele graafmachine

Volvo toont eerste af fabriek elektrische mobiele graafmachine

De Volvo Days 2024 zijn gestart, drie weken lang haalt Volvo pers, klanten en andere genodigden naar haar democenter in het Zweedse Eskilstuna. Het grootste nieuws voor Nederland werd relatief stil gepresenteerd: Een volledig accu-elektrisch aangedreven mobiele graafmachine, de EWR150 Electric.

Volvo CE breidt zijn elektrische assortiment bouwmachines uit met de eerste elektrische graafmachine op wielen met korte zwenkradius, de 15-tons EWR150 Electric. Met de kortste draaicirkel in zijn klasse is het een compacte oplossing voor gebruik in de binnenstad en in kleine ruimtes. Deze multifunctionele machine, ondersteund door een reeks aanbouwdelen, is ontworpen voor meerdere toepassingen in de bouw, wegenbouw, nutsvoorzieningen en cultuurtechniek. Als oplossing op wielen kan de machine snel worden verplaatst of naar de volgende werkplek worden verplaatst, waarbij het benodigde gereedschap op een aanhanger kan worden vervoerd, waardoor tijd en transportkosten worden bespaard.

100% af fabriek

Terwijl andere fabrikanten omgebouwde elektrische opties voor dit machinetype leveren, komt de EWR150 Electric uit de Volvo fabriek in het Duitse Konz, waardoor het een aanzienlijk energiezuiniger oplossing is dan zijn concurrenten, met lagere totale eigendomskosten. De ultramoderne batterijen zijn uitgerust met een thermomanagementsysteem om ervoor te zorgen dat ze op de optimale temperatuur blijven voor een lange levensduur.

Elektrische rijaandrijving

Energieterugwinningsfuncties zoals elektrisch rijden maken een volledige werkdag mogelijk op één acculading, dit wordt mogelijk gemaakt doordat Volvo kiest voor een elektrische rijmotor ipv. een hydraulische. De elektrische mobiele graafmachine van Volvo kan vervolgens 's nachts van stroom worden voorzien door eenvoudigweg de ingebouwde lader (32 Ampère) aan te sluiten op een stopcontact of wallbox, of binnen ongeveer een uur met een reeks optionele snelladers.

Meer reikwijdte, minder zwenkradius

De EWR150 Electric is gebouwd om eersteklas comfort te bieden dankzij een verbeterde cabine, een voordeel als onderdeel van het ontwerp van de nieuwe generatie graafmachines en een update ten opzichte van de dieselaangedreven EWR150E. Hij biedt ook betere prestaties en veelzijdigheid met extra bereik, hefvermogen en een minimale zwenkradius aan de voorkant. Volvo past op de EWR150 Electric een geheel nieuwe giekconstructie toe, waardoor deze meer strekt en meer achterovergaat, waardoor er meer reikwijdte en een kleinere zwenkradius aan de voorzijde ontstaat.

Hij zal vanaf medio 2025 beschikbaar zijn voor geselecteerde klanten in Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Nederland.

Volvo Days 2024

Meer nieuws over de Volvo Days 2024 komt de komende dagen.

 

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Volvo Construction Equipment