Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hybride dubbeldekszeef voor Reinigings Combinatie Randstad

Hybride dubbeldekszeef voor Reinigings Combinatie Randstad

Onlangs is op Nauerna in Assendelft bij de Reinigings Combinatie Randstad een nieuwe hybride Powerscreen Titan 1800 afgeleverd door Van der Spek Vianen. De nieuwe Powerscreen Titan wordt o.a. ingezet bij de Grondreinigingscombinatie, een samenwerking tussen Ballast Nedam, Bam Infra en Afvalzorg.

De Powerscreen Titan 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870 mm lengte en 1.530 mm breedte. Door zijn agressieve slag tot 12 mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken. 

Hybride

De aandrijving is hybride, de machine kan zowel volledig elektrisch draaien en mocht er geen stroombron aanwezig zijn dan kan de Powerscreen Titan 1800 ook stand-alone draaien op de in de machine aanwezige Stage-5 motor.
Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900 mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400 mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht. De fijne fractieband is verlengd uitgevoerd om een grotere voorraad te kunnen opbouwen. 
De machine optioneel als two-way split geleverd waarbij zowel de overloop van het boven- als onderdek op de overmaatband terecht komt. Uiteraard is de midden-fractieband ook meegeleverd zodat de machine ingezet kan worden om 3 fracties te produceren.

Bijna 7 kuubs bunker

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6,8 kuub en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500 mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht. 
De bunker is uitgevoerd met een zware platenband zodat ook zonder problemen lastigere fractie kunnen worden opgevoerd naar de zeefbox. 
Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.  Dankzij de 500 mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken. 
Na een uitgebreide instructie en scholing door de technische dienst van Van der Spek is de machine direct in gebruik genomen.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen