Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kipper Event: Ludo Pauwels bouwt ook op vijfassers

Kipper Event: Ludo Pauwels bouwt ook op vijfassers

Tijdens het Kipper Event zal Fliegl leverancier voor de Benelux, Ludo Pauwels een vijfassige MAN tonen voorzien van een Fliegl afschuifbak.

Transportbedrijf Eiland uit Heerde liet een MAN TGS 10x2 bouwen die hij heeft laten voorzien van een geïsoleerde Fliegl afschuifbak. Doordat er vier van de vijfassen gestuurd zijn, is de vijfasser zeer wendbaar, de derde en vijfde as kunnen ook nog eens gelift worden als de wagen leeg is. Door het op widespread plaatsen van de assen, ontstaat er een maximaal totaalgewicht van 50 ton.
Om de voorassen optimaal te benutten bouwde Fliegl een speciale afschuifbak met een speciale cilinder, zodat de bak dicht bij de cabine gebouwd kan worden.
De basis blijft gelijk aan de normale twee fase afschuifbak: eerst schuift de voorste afschuifvloer met de schuifwant naar achter, waarna de schuifwand de rest van de lading uitduwt. Op deze wijze verhindert Fliegl dat het materiaal wordt samengeperst. Tevens blijft de druk op de zijwanden beperkt, waardoor er een lichtere constructie gebouwd kan worden.
De voordelen van horizontaal lossen zijn ons allen bekend: hoge stabiliteit bij het lossen, geen probleem onder bruggen of in tunnels, gedoseerd kunnen lossen, maar vooral een hoge kwaliteit van het asfalt door het mengeffect tijdens het lossen.

 

Voor meer informatie: Ludo Pauwels