Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De Eco1000 als specialist in staalconstructies

De Eco1000 als specialist in staalconstructies

Met het Nederlandse bedrijf Rometal Constructive Solutions heeft weer een nieuwe klant zijn vertrouwen gesteld in de Eco1000 zelfrijdende transporter van Cometto. Rometal waardeert niet alleen de hoge prestaties, maar ook de afwerking van deze compacte heavy-duty module.

Een sleutelfactor bij de aankoop was de volledige metallisering van het voertuig”, zegt Piet Alblas, Managing Director bij Rometal, en legt een van de redenen voor de aankoop uit. Deze oppervlaktebescherming maakt de Eco1000 bestand tegen corrosie onder zware dagelijkse werkomstandigheden en zorgt voor een lange levensduur.

In huis en op de bouwplaats

De 4-assige Cometto Eco1000 met het Power Pack van 85 kW (116 pk) en een laadvermogen van 171 ton is nu verantwoordelijk voor het transport van zware stalen componenten binnen de fabriek in Rometal. Maar dat is nog niet alles: de zelfrijdende transporter verplaatst ze voortaan ook naar de betreffende installatieplaats op de bouwplaats.
De Eco1000 heeft al een opmerkelijke tussenstop gemaakt. Op Intermat 2024 in Parijs was het een van de spraakmakende voertuigen van de Faymonville Groep. Daarna ging het rechtstreeks richting Nederland, waar de vuurdoop van het 8,80 meter lange voertuig zou beginnen.

44 meter lange premièrelading

Na een uitgebreide training voor de chauffeurs was het de taak om een stalen buis met een diameter van 1,50 meter en een indrukwekkende lengte van 44 meter te vervoeren. “Voor het element van 86 ton hebben we het over een overhang van 17,60 meter aan de voor- en achterkant van het voertuig”, beschrijft Joachim Kolb, Sales Manager bij Cometto, de uitdaging van deze première. “En precies hier is de automatische niveauregeling de doorslaggevende hulp voor de chauffeur om het transport veilig uit te voeren.

Tijdens het eerste transport verliep alles zoals gepland en nu is de Eco1000 zelfrijdende transporter een integraal onderdeel van de workflow van Rometal ... voortgestuwd naar de MAX!

 

Voor meer informatie: Cometto