Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bobcat presenteerde meer dan 90 modellen en innovaties tijdens Demo Days

Bobcat presenteerde meer dan 90 modellen en innovaties tijdens Demo Days

Van 21 mei tot 5 juni heette Bobcat meer dan 700 klanten, dealers, leveranciers en journalisten welkom op de campus in Dobříš (Tsjechië). Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 konden de gasten uit de EMEA-regio meer dan 90 machines en innovaties bekijken en ervaren.

De bezoekers konden onder andere de laatste innovaties zoals de TL25.60e elektrische verreiker en de RogueX2-conceptlader bekijken.
Meer dan 700 klanten, dealers, leveranciers en journalisten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) kwamen naar de Doosan Bobcat EMEA-campus in Dobříš (Tsjechië) voor de Bobcat Demo Days 2024. Van 21 mei tot 5 juni kregen de bezoekers een unieke indruk van het uitgebreide assortiment Bobcat-materieel en nieuwe ontwikkelingen.
Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 kregen de bezoekers de kans om een aantal innovaties van Bobcat van dichtbij te bekijken, zoals het concept voor de TL25.60e elektrische verreiker, de RogueX2-conceptlader, nieuwe sensortechnologie en software-oplossingen.

De Demo Days voor de EMEA-regio werden voor het eerst gehouden in 2011 om klanten en partners op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen, ze de gelegenheid te geven machines uit te proberen en de fabriek te bekijken. Dit jaar presenteerde Bobcat meer dan 90 modellen, waaronder het gloednieuwe Bobcat-assortiment voor material handling, schrankladers, compacte rupsladers, compacte wielladers, minigraafmachines, verreikers, machines voor terreinonderhoud, lichte verdichters en nog veel meer.
Jan Moravec, Vice President of Product, Bobcat EMEA, zei: “Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 konden bezoekers onze laatste innovaties, producten, aanbouwdelen en services bekijken en het evenement was tevens een unieke kans voor ons team om in contact te komen met Bobcat-klanten en -partners in de EMEA-regio. Onze events met veel innovaties zijn erg populair en we zijn blij dat we onze gasten dit jaar het bijna volledige assortiment Bobcat-materieel hebben kunnen laten zien.

Elektrische verreiker

Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 presenteerde Bobcat een aantal innovaties, waaronder de TL25.60e elektrische verreiker. Dit model, dat nog steeds in ontwikkeling is en nog niet commercieel verkrijgbaar is, heeft een nominaal vermogen van 2,5 ton en een hefhoogte van bijna 6 meter; vergelijkbaar met de prestaties van de dieselvariant. Met drie afzonderlijke elektrische motoren ontworpen voor maximale efficiëntie, een hydrostatische transmissie voor betere prestaties, een maximale snelheid van 25 km/u en dezelfde supercompacte afmetingen als de conventionele Bobcat TL25.60 biedt het elektrische model lage geluidsniveaus, minimale bedrijfskosten en een indrukwekkende veelzijdigheid. Het was de eerste keer dat Bobcat-klanten en -partners het Tl25.60e-concept in het echt konden bekijken.

 Bezoekers kregen ook de gelegenheid om de transparante OLED (T-OLED) schermtechnologie van Bobcat te ervaren, die ontwikkeld is in samenwerking met LG en BSI Research. Met T-OLED hebben bestuurders toegang tot verschillende functies waarbij ze hun ogen op de werklocatie kunnen houden. De schermen kunnen ook verschillende geavanceerde toepassingen faciliteren, zoals realtime virtual reality (VR) simulaties om nutsleidingen in kaart te brengen.

 De RogueX2-conceptschranklader is ook een bijzondere innovatie die tijdens de Bobcat Demo Days 2024 gepresenteerd werd. Dit autonome, volledig elektrische model is gebouwd als proef voor technologieën die zijn ontwikkeld als onderdeel van het innovatietraject van Bobcat en biedt een glimp van de toekomstige generaties laders, die gebruikers een compleet nieuwe werkervaring bieden.
Vijay Nerva, Innovation Lead, Bobcat EMEA, zegt: “De RogueX2 produceert geen uitstoot dankzij de lithium-ion-accu, het elektrische aandrijfsysteem, het elektrisch aangedreven hefsysteem en de kantelkinematica zonder hydraulica. De RogueX2 is de opvolger van de RogueX, die we hebben geïntroduceerd tijdens CONEXPO-CON/AGG in 2023 en is een schranklader met wielen in plaats van rupskettingen om de elektrische accuduur te optimaliseren. De axiale fluxmotoren bieden ongelooflijke tractie.

Veiligheid en toegang

Tijdens de Demo Days presenteerde Bobcat ook technologie, die de aanwezigheid van de bestuurder monitort, een concept dat momenteel wordt ontwikkeld voor de graafmachines. De toepassing maakt gebruik van een 3D time-of-flight (ToF) camera om de veiligheid te verhogen door de bewegingen van de gebruiker en in de omgeving van de cabine te monitoren. Deze geavanceerde technologie wordt vaak toegepast in autonome voertuigen, robotica, gebarenherkenning en virtual reality (VR). Door de aanwezigheid van de bestuurder en interacties in de cabine actief te monitoren, kan het systeem onbedoelde machine-acties voorkomen, wat met name in krappe ruimten een veiligere werkomgeving garandeert. Verder kan het meerdere inzittenden detecteren, werkgroepen onmiddellijk uitschakelen om ongelukken te voorkomen, signaleren wanneer een joystick wordt losgelaten en een werkgroep deactiveren terwijl er nog wordt gereden. Deze proactieve veiligheidsmaatregelen zijn ontwikkeld om de kans op ongelukken te minimaliseren, de controle van de bestuurder te vergroten en uiteindelijk de efficiëntie tijdens het werk te verhogen.

Gasten van de Bobcat Demo Days 2024 konden ook de voetgangersdetectiecamera van Bobcat in actie zien. De AI-software van het apparaat kan onderscheid maken tussen mensen en objecten in de omgeving, zodat onnodige meldingen voor de bestuurder voorkomen worden. De technologie herkent ook mensen in verschillende houdingen en posities; zelfs wanneer ze slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn.

 Bobcat presenteerde tenslotte ook software voor digitale toegang tot de machines, waarbij bestuurders smartphones kunnen gebruiken als ‘sleutel’ voor de machines. De software is een alternatief voor toegangscodes en zorgt er tevens voor dat de machine automatisch de instellingen van de gebruiker overneemt, voordat hij aan de slag gaat. Eigenaren van wagenparken kunnen met deze functie ook bepaalde functionaliteiten of aanbouwdelen vergrendelen in overstemming met de vaardigheden van de medewerkers.

Nieuwe schrankladers en verreikers

Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 werd een selectie van onlangs geïntroduceerde machines gepresenteerd, waaronder de S630 en S650 Stage 5 schrankladers uit de M-serie, die speciaal voor de Europese markt ontwikkeld zijn. De D24-motoren van deze modellen met brandstofinjectiesystemen van Bosch, leveren superieure prestaties en voldoen aan strenge emissienormen, zodat bezoekers in het echt kunnen ervaren dat Bobcat zich serieus inzet voor duurzame activiteiten.
Tijdens het event werd ook het nieuwe assortiment Bobcat roterende verreikers gepresenteerd, die ongeëvenaard zicht bieden dankzij de gepatenteerde panoramacabine van de fabrikant. De nieuwste lijn bestaat uit negen Stage 5-modellen met hefhoogtes tussen 18 meter en 39 meter, speciaal ontworpen voor de Europese markt en vier Stage 3A-machines met hefhoogtes van 18 meter tot 26 meter, ontwikkeld voor gebruik in het Midden-Oosten en Afrika.

HVO

Bobcat demonstreerde tenslotte ook nog de duurzaamheid van zijn bouwmaterieel. De minigraafmachines, schrankladers, compacte rupsladers, compacte wielladers, verreikers, roterende verreikers, minirupsladers en vorkheftrucks zijn goedgekeurd voor gebruik met HVO-biobrandstof en overige brandstoffen conform de EN 15940-norm.

Het hele Bobcat-assortiment op één plek

De Bobcat Demo Days 2024 boden de bezoekers de gelegenheid om bijna het volledige assortiment materieel te bekijken. “We zijn zeer verheugd dat we onze gasten dit jaar in Dobříš konden verwelkomen”, besloot Jan Moravec. “Ons team heeft de afgelopen twaalf maanden de verschillende modellen geselecteerd en we vonden het fantastisch om onze klanten en partners de kans te geven de laatste innovaties van Bobcat zelf uit te proberen.

 

Importeur voor België: Vangaever
Importeur voor Nederland: Inter-Techno
   

Voor meer informatie:

Bobcat