Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo Days 2024 toonde zeer veel nieuws

Volvo Days 2024 toonde zeer veel nieuws

Tijdens de twee jaarlijkse Volvo Days op het Custom Center in het Zweedse Eskilstuna toonde Volvo Construction Equipment veel nieuws.

Nieuw zijn onder andere de rupsgraafmachines EC230, EC400 en EC500 als opvolgers van de EC220E, EC380E en EC480E. De opvolgers voor de ECR145E en EC200E volgen ook op korte termijn.
Daarnaast groot elektrisch nieuws, uit de Volvo wielladerfabriek in Arvika (Zweden), de L90 Electric, uit China de L120 Electric en uit het Duitse Konz de mobiele EWR150 Electric graafmachine. Dit wordt verder aangevuld met mobiele laadoplossingen voor compacte elektrische machines, maar ook voor het voorzien van stroom aan andere elektrische apparatuur op de bouwplaats.

Geen toevoeging

Volvo voegt op haar nieuwe machines geen letter meer toe aan haar type. Alleen op ‘papier’ wordt de letter nog toegevoegd.

Nieuwe dumptrucks

De Volvo R60 en R70 starre dumptrucks zijn compleet vernieuwd en beschikken nu over Cummins motoren die aan de Stage 5 emissienorm voldoen.
Daarnaast lichte Volvo een tipje van de sluier met de nieuwe A40 knikdumper, dit is het eerste model van een nieuwe serie knikdumpers die medio 2025 op de markt komen.

Rupsgraafmachines

De nieuwste modellen zijn vernieuwd en zijn ruimer en ergonomischer dan ooit tevoren als onderdeel van een ambitieus ontwerpconcept om klanten te helpen uitstekende resultaten te behalen. De nieuwe serie - voor een groot deel dankzij een nieuwe cabine met een verbeterde human machine interface (HMI) - ziet er niet alleen goed uit, maar is gebouwd om robuust te reageren op de uitdagingen van vandaag en morgen.
Een stijlvolle nieuw cabine-interieur biedt nog meer ruimte en comfort, met een koelbox om spullen in op te bergen en USB- en Bluetooth-aansluitingen om mobiele telefoons op te laden, muziek af te spelen en de communicatie op locatie te bevorderen. Bovendien kan er dankzij een verbeterde HMI, een sleutelloze motorstart en een camera die altijd aan staat, gemakkelijk en vooral veilig een productieve werkdag worden uitgevoerd. 
Een betere afdichting zorgt er ook voor dat er minder stof in de cabine terechtkomt, terwijl de verbeterde verwarming, ventilatie en airconditioning zorgen voor een superieure luchtcirculatie en minder kans op vermoeidheid. Samen met lagere geluidsniveaus en een ingebouwd zonnescherm is de ervaring van de machinist nu comfortabeler dan ooit.

Precisie en productiviteit

De nieuwe graafmachines zijn gemaakt om klanten te helpen meer te bereiken voor minder, en werken met meer precisie en snelheid dan ooit tevoren. Dankzij het nieuwe elektrohydraulische systeem en de automatisering van de giek- en bakbewegingen, raakt de machinist minder snel vermoeid en wordt de efficiëntie verhoogd, wat nauwkeurig graven en kortere cyclustijden met minimale input mogelijk maakt.
De geavanceerde elektrische bedieningsjoysticks en volledig elektrische rijpedalen bieden bliksemsnelle reactietijden, terwijl de zwenkregeling, bakhoekregeling en een kantelbak- en tiltrotatorregeling de machinist allemaal helpen om met slechts één druk op de knop een precieze maaihoek te handhaven.

Veiligheid in de hand

De mogelijkheid om vooraf limieten in te stellen voor de diepte, hoogte en zwenkbaarheid van de giek zorgt ervoor dat machinisten hun taken volgens de hoogst mogelijke veiligheidsnormen uitvoeren. Dit kan hen helpen om boven- of ondergrondse gevaren te vermijden, zoals elektriciteitskabels, leidingen en kabels, en muren of barrières - en, wat het belangrijkst is, alle mensen op het terrein.
Volvo Smart View met obstakelclassificatie geeft machinisten een 360° zicht op de omgeving van de machine, dankzij de camera en het nieuwe radardetectiesysteem. Deze functie, die gebruik maakt van deep learning-technologie, waarschuwt machinisten als er voorwerpen of mensen in de buurt of zelfs ver weg worden gedetecteerd. Het bereik van de radar kan eenvoudig vooraf worden ingesteld op een high-definition scherm, afhankelijk van de beperking van de werkomgeving. 

Nog meer voorsprong

De ultramoderne functionaliteit van de nieuwe generatie kan worden uitgebreid met de baanbrekende reeks slimme oplossingen van Volvo CE, zoals Volvo Active Control, On-Board Weighing en Dig Assist 2D en 3D, die ongeëvenaarde technologie voor machinegeleiding en -besturing bieden.

HVO

Tijdens de Volvo Days 2024 waren bijna alle dieselaangedreven machines voorzien van stickers waarop te zien is dat deze geschikt zijn voor HVO100 diesel. Hiermee toont ook Volvo aan dat ze met de HVO-biobrandstof ook duurzaamheid bieden.

Laadoplossingen elektrisch materieel

Met de compacte PU40 biedt Volvo een welkome aanvulling op de reeds beschikbare krachtige PU500 mobiele laadunit. De compacte PU40 is eenvoudig te transporteren en niet alleen geschikt voor het opladen van de elektrische compacte Volvo machines, maar ook om ander elektrisch materieel op de bouwplaats van stroom te verzorgen. De PU40 weegt circa 900 kg en heeft de afmetingen van 1200 x 900 x 900 mm en kan eenvoudig op de palletvorken vervoerd of geladen worden.

 

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Volvo Construction Equipment