Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Snel en eenvoudig egaliseren met Cat egalisatieframes

Snel en eenvoudig egaliseren met Cat egalisatieframes

Met de nieuwe Cat egalisatieframes voor Cat draaikantelstukken kunnen egaliseer- en verdichtingswerkzaamheden dynamisch en efficiënt uitgevoerd worden met behulp van graafmachines.

Door te koppelen met Cat draaikantelstuk kan het egalisatieframe 360˚ gedraaid en 40˚ naar links en rechts gekanteld worden om de veelzijdigheid van het uitrustingsstuk te vergroten. De mechanisch verstelbare rol van het egalisatieframe – van 10 mm het frame tot 20 mm erboven – past flexibel het gewenste verdichtingsniveau aan op basis van het materiaaltype. De verstelbare rolschraper voorkomt dat materiaal aan de rol blijft kleven en zorgt ervoor dat het opzetstuk kan worden gebruikt met klei, slib en andere kleverige materialen.

Cat egalisatieframe zijn verkrijgbaar in vijf breedtes van 1250 tot 3000 mm en zijn snel geschikt voor een reeks toepassingen, van het egaliseren van trottoirs tot grotere terreinvoorbereidingstoepassingen. De grote bovenopening van het ontwerp met stevige verlengde zijkanten en zijplaten zorgt ervoor dat het frame materialen snel en effectief kan verspreiden, verdichten en sorteren. Zeer slijtvast, Hardox 500-slijtagebescherming aan de onderkant van het frame beschermt het frame voor een lange levensduur. Het gelaste frame verhoogt de structurele stijfheid, terwijl extra steunplaten op het heavy-duty frame de sterkte van de balk en de algehele levensduur verlengen.

Omdat ze compatibel zijn met Cat Grade-technologie via het Cat draaikantelstuk, kunnen machinisten volgens plan egaliseren met behulp van Cat Grading Beams, waardoor de nauwkeurigheid wordt verbeterd en tijd wordt bespaard. De beschikbare gereedschapsherkenning bevestigt automatisch de identiteit van het aanbouwdeel om ervoor te zorgen dat alle instellingen – druk, stroom en afmetingen – correct zijn, zodat machinisten snel aan de slag kunnen.

De standaard Cat PL161-aanbouwdeeltechnologie zorgt voor eenvoudig volgen van aanbouwdelen op alle werkplekken, waardoor de kans op een verloren egalisatieframe wordt verkleind en wordt geholpen bij onderhoud en vervanging. De PL161 kan worden geïntegreerd in VisionLink voor materieelbeheer vanaf één mobiel apparaat.

 

Specificaties van egalisatieframes

 

Breedte 1250 mm 1500 mm 2000 mm 2500 mm 3000 mm
Hoogte     330 mm    
Lengte     1252 mm    
Roldiameter     298,5 mm    
Gewicht 390 kg 421 kg 492 kg 555 kg 618 kg

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar