Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Speciaal geprepareerde Hitachi wiellader voor Vlaeynatie

Speciaal geprepareerde Hitachi wiellader voor Vlaeynatie

Voor toepassing in de op- en overslagwerkzaamheden van messstoffen heeft Vlaeynatie ondertussen de vijfde Hitachi ZW250-7 wiellader in gebruik genomen.

Opnieuw werd door Pladdet een speciaal voor deze toepassing geprepareerde machine afgeleverd. Het ‘messtoffenpakket’ biedt voldoende bescherming om ondanks de bijwerkingen van de te verwerken producten voldoende bedrijfszekerheid te bieden.
Om in deze omstandigheden de noodzakelijke bedrijfszekerheid te garanderen wordt het elektrisch systeem zoveel als mogelijk beschermd, koelers worden preventief extra gecoat, en de machine wordt gespoten in een extra speciale blanke laklaag.

De Hitachi ZW250-7 is het nieuwste type in de populaire ZW-7 wiellader serie. Een wiellader met een eigen gewicht van ruim 20 ton, en aangedreven door de Cummins QSB6.7 6-cilinder dieselmotor. Deze motor levert 184 kW (250 pk) en dankzij een katalysator en een SCR-systeem, voldoet hij uiteraard aan de Stage 5 emissienorm. Naast een efficiëntere aandrijflijn is er veel aandacht voor de werkplek van de machinist. Elektrische bediening waarvan de bedieningshendels op een meeverende console zijn geplaatst, het uitstekend zicht rondom en het geïntegreerde weegsysteem zijn daar een paar mooie voorbeelden van.
Pladdet voorzag de machine van Vlaeynatie van extra werkverlichting, BroAir overdruksysteem, Groeneveld automatisch vetsmeersysteem en een hoogkiepbak met een inhoud van circa 4500 liter uit eigen productie.

 

Voor meer informatie: Pladdet