Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De Liebherr R 992 rupsgraafmachine: hoge prestaties en lage emissies bij CMSE

De Liebherr R 992 rupsgraafmachine: hoge prestaties en lage emissies bij CMSE

CMSE ( Carrières & Matériaux Sud-Est) gebruikt de Liebherr R 992 rupsgraafmachine om stenen te winnen in de steengroeve in Saint-Pons-de- Thomières (Frankrijk). Het bedrijf is de eerste klant in Frankrijk die een rupsgraafmachine van de nieuwe generatie aanschaft. Deze machine van 94 ton is speciaal ingericht voor afdekwerkzaamheden. De verbeteringen en technologische innovaties in het assortiment garanderen prestaties en veelzijdigheid.

Liebherr's generatie 5.2 en 6.2 rupsgraafmachines, in het bereik van 70 tot 100 ton, werden op de laatste Bauma aan het publiek onthuld. De modellen R 972, R 978 SME, R 992 en R 998 SME vervangen respectievelijk de modellen R 966, R 970 SME, R 976 en R 980 SME. Deze nieuwe graafmachines, ontwikkeld met een bijzondere focus op het verminderen van het brandstofverbruik, beschikken ook over andere verbeteringen, zoals verbeterde prestatiegegevens, optimaal comfort voor de machinist en nieuwe assistentiefuncties voor de machinist.

Uitdagende arbeidsomstandigheden bij de winning van blauw kwartsiet

Het winnen van gesteente in steengroeven is de hoofdtaak van de R 992 op de site van CMSE ( Carrières & Matériaux Sud-Est). De hoge opbreekkracht, betrouwbaarheid en precisie van de machine zijn garanties voor kwaliteit in deze uitdagende toepassing. Hij is speciaal uitgerust met zuigerstangbeschermers, een HD-onderwagen en een HDV-bak van 5,20 kuub met geleiding voor een beulbal. De bak is speciaal versterkt, omdat de hoge abrasiviteit van het graven van blauw kwartsiet, het voornaamste product uit deze groeve, een specifiek aangepast snijgereedschap vereist. Na dat het materiaal gesprongen is laadt de graafmachine brokken gesteente in de drie dumptrucks die het materiaal naar het breker brengen.

Liebherr Bucket Fill Assist (BFA) en Liebherr Power Efficiency (LPE) verbeteren de prestaties

De R 992 wordt, net als alle modellen van de nieuwe generatie, geleverd met het Bucket Fill Assist (BFA)-assistentiesysteem en het Liebherr Power Efficiency – Engine Control (LPE)-systeem. CSME gebruikt BFA voor een hogere vullingsgraad van de bak en optimale indringing in het gesteente. Dit systeem verbetert het comfort voor de machinist door trillingen te verminderen en het brandstofverbruik met 10% te verminderen. Met minder dan 60 liter per uur is het huidige brandstofverbruik van de graafmachine lager dan dat van hun vorige graafmachine. CMSE waardeert ook het Liebherr Power Efficiency – Engine Control (LPE)-systeem, dat optimale controle over het machinevermogen biedt. Het regelt actief het motortoerental en de opbrengst van de hydraulische pompen.

Een grote speler in de eerste schakel van de bouwketen

CMSE, een dochteronderneming van Colas France, heeft 40 steengroeven verspreid over 18 Franse locaties. De steengroeve van Saint-Pons-de-Thomières , waar de R 992 in bedrijf is, produceert, distribueert en verkoopt grondstoffen voor bouwplaatsen voor openbare werken en heeft eerder materialen geleverd voor racecircuits in Frankrijk en andere landen. De keuze voor een Liebherr Generation 6.2 graafmachine was gebaseerd op de wens van de klant om een robuuste, krachtige machine aan te schaffen met een laag brandstofverbruik. Als houder van het UNICEM Cap Environment-label wil de CMSE vooral de CO2-uitstoot van zijn gehele vloot verminderen.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr